Почетна / Фудбал / Прва лига

Дуг Борaц из Чачка три милиона евра

Дуг чачанског фудбалског клуба Борац је три милиона евра, рекао је шеф стручног штаба Владимир Станисављевић на почетку припрема за нову сезону у Првој лиги Србије
ФОТО: М. Јелисавчић

Шеф стручног штаба Чачана Владимир Станисављевић навео је да је дуг Борца од три милиона евра књиговодствени и да је реални дуг мањи.

"Реални дуг је много мањи од онога што пише. Блокада трансфера је највећи проблем, јер сва остала дуговања могу да се исплате кроз репрограме, укључујући и порески дуг", рекао је Станисављевић.

Према његовим речима, нова управа клуба успела је да врати око милион евра дуга, али је највећи проблем блокада трансфера због ранијих дуговања према играчима.

Дуг Борца према ранијим играчима са судским пресудама износи 40 милиона динара, због чега је руководство клуба понудило играчима да им се исплати половина дуга, на шта је до сада пристало 80 одсто играча.

"Дуг према играчима је 40 милиона динара са свим судским трошковима. Клуб није у стању да плати толики дуг. Понудили смо да исплатимо 50 одсто дуга. Направили смо споразум са 80 одсто играча, од њих 30 колико има потраживања и близу смо да скинемо ту блокаду регистрације нових играча", рекао је Станисављевић.

Он је додао да очекује договор и са осталим играчима и да клуб планира подизање кредита како би обезбедио потребна средства.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

катанац
КАТАНАЦ
Lord Ajvar
Drzite se koliko mozete, ali hajduk iz Kule se ugasio za mnogo manje pare...
Smederevski Despot
Zasto Borac u treci rang, a dug je tri miliona evra, koliki dug imaju C. Zvezda i Partizan 10x veci dug, a igraju JSL. Zvezda i Partizan u peti rang, ili Borcu da se pomogne, ni po babu ni po stricevima!
Marko Pavlović
U treći rang!
032
Samo se nadaj!
Cacak
Mnogi bi voleli,al nece docekati,drmaju vas kompleksi od Borca!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.