Почетна / Фудбал / Прва лига

Динамо добио новог тренера, Рецко Антић га упознао са екипом

Заврте се тренерска вртешка на југу Србије, помало изненада с обзиром да увелико трају летње активности, како фудбалера, тако и тренера
ФОТО: М. Рашић

Урош Калинић, београдски тренер, предводиће са клупе екипу Динама у сезони 2019/20. Новајлија на челу стручног штаба прошлогодишњег суперлигашпа из Врања, тако ће уједно и да направи највећи искорак у каријери.

Своејвремено везни играч у неколико клубова из главног града, нишког Радничког, Јавора и интернационалац у Шведској, почео је да корача тренерским путем предводећи тим Бање, добио је затим поверење руководства Графичара, одакле се преселио у Дорћол и са оба клуба остварио је добре резултате.

Вратио се међу Графосе, филијалу Црвене звезде, где је радио до краја првенства, јуна 2018.

Калинић је у прошлом првенству ударио печат на солидну сезону ОФК Београда после низа ломова, силаска Романтичара у елитно такмичење, али на нивоу Београда.

Добра атмосфера красила је свлачионицу плаво-белих са Карабурме, на крају српсколигашког маратона недавни је писало – трофеј намењен победнику Купа ФСС на територији ФСБ стигао је тамо где је пре више од две деценије са страхопоштовањем долазила велика четворка старе Југославије.

Изабрали смо младог тренера, жељног рада и спремног да сво знање уложи зарад напретка колектива. Пред Урошем Калинићем је лепа будућност, са много страна добили смо низ позитивних информација. Пред новим шефом струке није мали изазов, Прва лига је озбиљан ранг за фудбалере и тренере, истовремено и идеалан полигон за афирмацију, такође и промоцију, како личну, тако и клупску. Били смо само једно лето у друштву вечитих ривала, Војводине, Радничког, Спартака, Чукаричког... Бићемо опет, ускоро! Играћемо увек у Врању пред најмање две, три хиљаде гледалаца, нови шеф струке имаће, као и сарадници и фудбалери, јак ветар у леђа. На њима је само да раде и стрпљиво чекају борбу за бодове – каже Драган Антић, председник Динама.

Први асистенти новом тренеру биће Радмило Раца Јовановић и Никола Стојановић, Сима Глигоријевић тренираће голмане.

У недељу одлазимо у Охрид, задржаћемо се у Македонији десет дана. За 27. јул заказали смо генералну пробу, у Врању ће гостовати пиротски Раднички – додао је Антић.

 Динамо ће трећег дана августа да дочека Смедерево 1924, првака Српске лиге „Запад”, седам дана касније у Врање ће стићи ОФК Бачка, у прошлом првенству ривал у Супер лиги. Врањанци затим одлазе у госте Радничком 1923, домаћини ће бити Милановчанима, пре првог представљања у Београду, на зеленом тепиху Синђелића...

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vile
Usrecili se. Ovaj ako ih ne odvede u Super ligu niko nece. Prvo sto mora da savlada je ko na kojoj poziciji igra i sta ta pozicija znaci na terenu. Da je nesto znao bio bi i dalje u Graficaru ili OFK Beogradu.
Peconi
Odlično. Dinamo je krenuo sa mrtve tačke, smenivši ,, NEZAMENJIVOG" trenera Recka Antića. Još da smene i ,,NEZAMENJIVOG" predsednika Recka Antića i Dinamo se sigurno vraća na stare staze uspeha. Plašim se da je ova druga smena neizvodljiva.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.