Почетна / Фудбал / Прва лига

На стадиону крај Мораве без реакција о даљој судбини Борца

Борац је, 1962. године, постао друголигаш, а после одлуке Извршног одбора ФСС, још је непознато у којем ће рангу такмичења заиграти Чачани, половином августа, кад почну борбе за бодове
ФОТО: М. Јелисавчић Пико

Није било тешко предвидети одлуку о судбини клуба са вишемилионским дуговима, још лакше је потврдити да није било другог избора за ФСС од, за нови Борац 1926 Српске лиге „Запад”.

Није баш лако хронолошки сложити све коцкице, ставити у исти кош подвиг који су протекле сезоне остварили изабраници Владимира Станисављевића опстанком у Првој лиги, регистровање новог Борца са додатком године оснивања, за многе енигма која ће уследити одлуком ФСС о новом фудбалском одредишту Борца и будућим ривалима.

Поштујући пропозиције, дојучерашњи прволигаш требало би да се пресели међу зонаше, игра комшијске дуеле са Слободом, Пријевором, Полетом из Трбушана...

Последњу ће поново имати ФСС поштујући једино фудбалске прописе. У Борцу и одлуци надлежних бар је све „чисто“, средстава да се избегне блокада рачуна, још више испуни минимум од 50 одсто играча са професионалним уговором, нема па нема.

Шта и како даље, јуче се није могао добити одговор од телефонски недоступних чланова руководства Борца.

Боље упућени тврде да је све било кристално јасно оснивањем Борца 1926 који је на српсколигашком „Западу” заузео место Прова.

Два истоимена клуба на истој адреси, један у „дебелом“ минусу, без трачка наде да преживи и други који би стартовао од нуле, немогуће?!

Уз опаску да коментари негативни и позитивни сигурно неће заобићи море последњих дешавања са Градског бедема.

Ћутање као одобравање, или бацање ватре у већ „плануле очи“, свеједно! Какве ће бити реакције чачанске фудбалске јавности показаће сад већ извесно половина августа за када је заказан почетак првенства у Српској лиги „Запад”.

Прволигашком старту обрадовали су се Новопазарци. Неће се дуго чекати на одговор кад ће и где стартовати „стари Борац“, али према незваничним информацијама у старини од преко 90 лета неће бежати од финансијских обавеза иако су, треба још једном поновити, представљале непремостиву препреку за егзистенцију дојучерашњег прволигаша.

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Fudbalica
Kako ste izbacili Bečej iz lige,tako vam se i vratilo. Nije bilo bezveze ono što vam se vikalo na stadionu kraj Tise. DOGODINE U SRPSKU LIGU!
032
Becej se ponasao bas sportski kada su sa Rzicem pokrali pazar
Fudbalica
U Bečeju sklopljena ekipa za Srpsku ligu,bez pravljenja novog kluba i takvih gluposti. Klub nastavlja dalje iako su ga drugi isterali iz lige. Džabe silna istorija Borcu, kako su se ponašali na kraju prošle sezone i trebalo je ovako da se završi. Svima po zasluzi.
Прикажи још одговора
Reala
Hahahahaha FK BORAC-PROVO 1926VLADIMIRCI.BRAVO ZA CACAK..
Sale
Moze li neko da nabroji koji su sve klubovi napravili prevare sa osnivanjem novih, sa slicnim imenom? Ја znam za Jagodinu, Radnicki KG, Slobodu, Uzice, Timok i Smederevo.
Aber razuma
Spartak koji je preuzeo status Horgosa...
Godine
Temnic 1924, Dinamo 1945, Bsk Batajnica 1925, Zmaj Zemun 1953, Hajduk Kula 1912, Becej 1919, OFK Vrsac, Sloga 33 Petrovac na Mlavi, Mladi radnik 1926 Pozarevac... i mnogi drugi. Cist privredni kriminal, dostojan 5-10 godina robije.
Прикажи још одговора
Milan IC
Gasi klub!
Paradajz
Kakve reakcije ugasenog kluba pa oni nemaju ni upravu..

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.