Почетна / Фудбал / Прва лига

Лидер Динамо везао други пораз, Синђелић славио голом Горановића, Земуну бод у 90. минуту (ВИДЕО)

Крагујевчани лако изашли на крај са фењерашем из Смедерева, Металац бољи од Бачке 2:0
ФОТО: М. Ивановић

Синђелић (Бг) – Динамо (Вр) 1:0 (1:0)

Београд - Стадион: Синђелића. Гледалаца: 200. Судија: Станко Остраћанин (Краљево). Помоћници: Милан Тешовић (Краљево), Миодраг Здравковић (Ражањ). Жути картони: Веселиновић (Синђелић), Величковић, Тумбас, Окамијан, тренер Калинић (Динамо). Стрелац: 1:0 Тигран Горановић у 32. минуту.

СИНЂЕЛИЋ (БГ): Вукашиновић, Бумбар, Ђорђевић, Драгачевић, Јуе (од 54. Томовић), Бранковић, Веселиновић, Вучићевић (од 64. Нинић), Ђурић, Крстић (од 53. Милићевић), Горановић.

ДИНАМО (ВР): С. Поповић, Окамијан, Златковић, М. Поповић, Недељковић (од 62. Антић), Јовановић, Доловац (од 54. Бајић), Тумбас, Митић (од 46. Величковић), Н. Поповић, Симовић.

 

Повратник на место шефа стручног штаба Синђелића, Драган Ђукановић, успешно је стартовао у новој мисији на старом месту, победом над фаворизованим Врањанцима.

Бодове је донео Тигран Горановић евроголом, после шута из прве са 25 метара, а гостујући играчи нису показали ништа од најављиваних суперлигашких амбиција.

Прво полувреме обележила је боља игра домаћина са честим нападима и шутевима на гол Динама. Први је запретио Горановић из продора кроз средину, приземан ударац одбранио је Стефан Поповић. Уследио је период равноправне игре око центра, а у 28. минуту одлично изведен слободан ударац Драгачевића са 20 метара, Поповић је крајњим напором одбио у корнер. У следећој акцији, после грешке гостију на средини терена, расположени Горановић је сјајно шутирао из прве са 25 метара и закуцао лопту у мрежу – 1:0.

Два минута касније Врањанци су могли да изједначе. Капитен Недељковић нашао се у изгледној позицији у шеснаестерцу, али је слабо шутирао поред стативе. Поново је Синђелић преузео иницијативу пред одлазак на одмор. Опасне ударце Крстића и Ђурића одбранио је запажени Поповић.

Темпо игре опао је у наставку, уз нервозу актера виђено је више грешака на средини терена. У 47. минуту, искусни Веселиновић прошао је по левом боку, али су одбрамбени играчи Динама били присебни. На другој страни, ударац резервисте Величковића блокирала је последња линија одбране Синђелића. Средином другог дела Томовић је могао да удвостручи предност после корнера, лопта је прошла поред стативе. Добру шансу за изједначење имао је Никола Поповић у 78. минуту, снажан шут са шеснаестерца парадом је одбранио сигурни Вукашиновић.

До краја сусрета домаћини су мудро сачували мукотрпно стечену предност и заслужено се радовали првој победи у сезони.

Семафор 5. кола Прве лиге Србије:

Петак:

Колубара – Нови Пазар 3:1 (Лазић 5, Цветковић 12, А. Јовановић 87 - Ђокић 53)

Субота:

Синђелић (Бг) – Динамо (Вр) 1:0 (Горановић 32)

Раднички (Кг) – Смедерево 3:0 (Тодоровић 13, Никодијевић 66, Алексијевић 90+3)

Металац – Бачка 2:0 (Грбовић 45, Савић 86)

Трајал – Земун 1:1 (Осман 45 - Мијаиловић 90)

Недеља:

17.00: Златибор – Кабел

17.00: Жарково – Раднички (Пи)

Понедељак:

17.00: Будућност (До) – Графичар

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tempo
Jel moze neko da mi kaze od kada datira rivalstvo KG/SD?
Svasta
Lider Dinamo?
da
Od 97-98 ako ne i ranije....
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.