Почетна / Фудбал / Репрезентација

Данијел Алексић шампион Турске: За Србију увек спреман

Преко трња до успеха. Тако изгледа фудбалска прича Данијела Алексића
ФОТО: Лична архива Д. А.

Био је Данијел Алексић капитен кадетске репрезентације Србије и од УЕФА проглашен за најбољег играча Првенства Европе 2008. у Истанбулу на коме су Орлићи освојили пето место.

Било је то тешко бреме за 17-годишњег момка, тада играча Вој-водине. Проглашен је за српског вундеркинда постао је „златна кока“ Новосађана.

Брзо је „уновчен“, продат Ђенови. Одлазак у Италију био је почетак дугог лутања. На путу до звезда обилазио је Европу, мењао земље и клубове.

Све што је требало да уради било је да се врати на место успеха. У Турску, у Истанбул. Прошлог лета је обукао дрес Башакшехира и 12 месеци касније освојио први трофеј у каријери. Као и Башакшехир, први пут је овенчан шампионским ловором.

- Инатом смо стигли до трофеја - уверава Алексић:

- Башакшехир је прошле године испустио титулу у последњим колима. Ове сезоне то није могло да се догоди – рекао нам је у телефонском разговору Данијел Алексић.

Да ли је било прослве после освајања титуле?

- Кад се завршио меч, на терену смо међусобно честитали једни другима и то је било то. На гостовању против Касимпаше ће бити додела пехара, а после тога ћемо видети да ли ће бити неког славља, јер због тренутне ситуације у којој се налази цео свет због коронавриуса не треба ризиковати. Све ће зависити од организације клуба.

Башакшехир је први пут шампион. Успели сте да прекинете доминацију Галатасарај, Бешикташа и Фенербахчеа, а највећи ривал је био Трабзон.

- Била је ово чудна година. Све ствари које су се дешавале... Многи тврде да је овај тим заслужио и годину дана раније да освоји титулу, али изгледа да је овако било записано. Од самог старта смо били кандидати за освајање трофеја и то се на крају и остварило.

Башакшехиру има звезде попут Робиња, Клишија, Дембе Ба, Шкртела, Инлера и Вишће. Конкуренција је била жестока али сте успели да се изборите за место у стартној постави?

- Рад, ред и дисциплина, то је мото којим сам се одувек водио. Волим посао којим се бавим и фудбалу дајем максимум. Тако би било и да сам се определио за нешто друго. Желим да будем најбољи. Велика је конклуренција али сам успео да се изборим за своје место. Рад на тренинзима, али и добре игре кад год добијем прилику су заслужне за све то. Никад се нисам предавао, увек сам ишао напред. Рад се увек исплати, зато ћу у оваквом ритму наставити све до краја каријере.

Данијел Алексић је играма у Малатији и Башакшехиру заслућжио позив репрезентације. Селектор Љубиша Тумбаковић га је звао на неколико последњих окупљања.

- За Србију сам увек спреман. Част ми је да играм за своју земљу. Не опретећујем се да ли ће бити позива у будућности. Свестан сам да само радом могу да заслужим да се нађем на списку – искрен као и увек био је Данијел Алексић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
Danijel vrhunski igrač mora da igra u baražu a sa Maksimovićem Sergejem da bude u srednjem redu i sa napadačima Kosticem ,Mitrom i Dućom eliminiše i vikinge i hajlendere ili mojsije, pa na EP 2021 da odu i probaju da ga osvoje samo da bude pameti u fs i struci

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.