Почетна / Фудбал / Репрезентација

Орлови немоћни и против Турака, Коларов поцрвенео, на крају бар сачувана нула (ФОТО)

Србија после прва два кола Лиге нација има укупно један бод, очигледно је да нешто не штима у екипи Љубише Тумбаковића!
ФОТОГРАФИЈЕ: М. Рашић
Србија – Турска 0:0
Стадион: „Рајко Митић”. Играно без присуства гледалаца. Судија: Алексеј Кубаков. Помоћници: Дмитриј Жук и Олег Маслјанко (сви из Белорусије). Жути картони: Коларов, Тадић, Костић (Србија), Јазичи, Кабак (Турска). Црвени картон: Коларов (Србија) у 49. минуту.
СРБИЈА: Рајковић, Миленковић, Павловић, Коларов, Радоњић (од 87. Ђуричић), Лазовић (од 27. Гаћиновић), Гудељ, Не. Максимовић (од 60. С. Митровић), Костић, Тадић, А. Митровић.
ТУРСКА: Гунок, Челик (од 46. Сангаре), Сојунчу, Кабак, Али Калдирим, Кокчу (од 60. Ундер), Туфан, Текдемир, Јазичи, Унал (од 78. Јилмаз), Караман.

 

У прва два кола у Лиги нација, у дебију Србије у другом разреду европског фудбала (Б дивизији), Орлови су остали без победе. После глатког пораза у Москви од Русије,

И није резултат толики проблем, мада није на одмет размишљати и о томе хоће ли Орлови макар остати у Б дивизији Лиге нација. Игра пред дуел полуфинале плеј-офа прошлогодишње Ц дивизије против Норвешке је више него забрињавајућа!

Ток меча:

0` Љубиша Тумбаковић се, као и у Москви, одлучио да меч почне са тројицом играча у дефанзиви, због недостатка класичног десног бека, сада већ константне бољке српске репрезентације.

Међу том тројицом је и повратник, Александар Коларов, коме ће друштво правити Миленковић и Павловић, док ће на голу овога пута стајати Рајковић.

У односу на меч у Русији, у стартних 11 није ни Милинковић-Савић, чије је место заузео Немања Радоњић.

5` Прва прилика за домаће, Лазовић је центрирао са десне стране, одбрана Турске кратко је избила лопту, а на другој страни је покушао готово са ивице шеснаестерца Костић, погодио је спољни део мреже.

16` Очајна интервенција Рајковића, испуцао је лопту на Рајковић, Кокчу је додао лопту до Карамана, који је шутирао, али је Немања Максимовић пожртвовано интервенисао и главом избио лопту у корнер.

17` Одмах прилика после корнера, Кабак је главом шутирао, али далеко од гола Рајковића.

19` Туфан је остао сам, шутирао је снажно са 30 метара, Рајковић је чудно интервенисао, ногом је бранио тај шут, па је гостима поклонио корнер, после којег није било опасности, с обзиром да је Сојунчу начинио прекршај у нападу приликом убацивања из угла.

25` Дарко Лазовић је добио ударац прилико старта једног турског играча, покушао је да настави меч, издржао је још неколико минута, али је морао ван терена.

27` Прва, принудна измена Љубише Тумбаковића, уместо Лазовића на терену је Мијат Гаћиновић.

 28` Рајковић је незгодно пао, после судара са Коларовим, голман Србије се ипак брзо опоравио.

37` Прва јавна опомена, белоруски судија је показао жути картон Јазичију.

41` Грешка Турака на средини терена, севнула је брза контра Орлова, Гудељ је сјајно проиграо Тадића, овај потом Радоњића, чији је шут изблокирао Сојунчу, исти играч је потом блокирао и покушај Костића.

42` Тражили су домаћи једанаестерац, после старта Кокчуа на Радоњићу, али белоруски судија није ни помишљао да покаже на белу тачку.

45` Невероватан кикс Сојунчуа, у стилу Николе Максимовића, оклизнуо се штпер Евертона, маестрално је реаговао Тадић, одмах је проиграо Митровића, али је ас Фулама из сјајне позиције успео да пребаци гол.

45+1` Још један покушај Митровића, сада са 18 метара, али Србија је добила само корнер.

45+3` После корнера за Турке, белоруски арбитар је послао играче оба тима у свлачионицу.

46` Тумбаковић на полувремену ништа није мењао, селектор Турске је начинио једну измену, уместо Челика на терену је Санкаре.

49` Неопрезан старт Александра Коларова, најискуснијег играча српске селекције. Стартовао је на Сангареа, заслужено је добио други жути картон.

51` И Турци су тражили једанаестерац, Павловић је био у дуелу са Караманом, али судија није показао на белу тачку. Подсетимо, првотимац Монака је скривио једанаестерац недавно у Москви.

60` По једна измена на обе стране, у Турској на терену је Ундер уместо Кокчуа, код домаћина Немању Максимовића одменио је Стефан Митровић.

61` И Тадић је изгубио живце, добио је жути картон због протеста.

62` Жути картон и за Костића, због грубог старта, са две ноге, на противничког играча.

67` После дужег времена покушај Србије, Тадић је убацио лопту из корнера са леве стране, Миленковић је у паду шутирао, али је то било далеко од гола Турака.

78` Последња измена код гостију, уместо Унала на терену је Јилмаз.

80` солидан покушај Митровића, ипак није било веће опасности по Турке.

86` Имали су гости две прилике у једном нападу, најпре Туфан био непрецизан, одмах потом шут укротио је Рајковић.

87` Последња измена Тумбаковића, на терен је послао Ђуричића, ван игре је неприметни Радоњић.

88` Одмах акција у којој се нашао Ђуричић, главом је окрзнуо лопту, која је потом дошла до Митровића, али нападача Србије су ипак успели да зауставе одбрамбени играчи Турске.

90` Четврти арбитар показао је пет минута надокнаде.

90+5` Крај меча.

Коментари30
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ljubo
ipak treba biti zadovoljan svi smo ocekivali poraz kad ono mi osvojismo bod bravo ..
Ser
Tumbakovic dozivotni selektor, Kokeza dozivotni predsednik FSS, Terzic dozivotni Dr. ekonomije i AV novi J.B. Tito!
Dusan Dzigurski Dzigurica
Fantasticna utakmica, falili su samo golovi. Publika je nosila nas tim do boda.
Madjionicar
I da, pametnjakovicima su opet krivi igraci.
Madjionicar
Ali nije valjao Krstajic. Klasika! Nista nam ne valja, uvijek trazimo kao nesto "bolje", a ironicno, to "bolje" nikad ne nadjemo nego nadjemo samo jos gore.
Pigeon
Pa, dobro je uvek teziti boljem...Samo, kod nas se sve diriguje iz odredjenih politickih centara moci, tako da se postavljaju aklamativno, ne gleda se ni kvalitet, ni sposobnost unapredjenja igre, nema dugorocnog planiranja (osim u prici), a to je sve posledica kako drzava (ne)funkcionise. I onda bude to sto bude...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.