Почетна / Фудбал / Репрезентација

Тумбаковић: Норвешка важна, али не и пресудна

Србија ће 8. октобра гостовати Норвешкој у полуфиналу баража за Европско првенство. Потом следе дуели Лиге нација, прво у Београду са Мађарском 11. октобра и три дана касније на гостовању Турској
ФОТО: ФСС
Селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић рекао је данас да његова екипа нема простора да се уиграва пред дуел са Норвешком, али да верује у тим.
 
"Да ли можемо да се уиграмо? Наравно да не можемо, кроз један тренинг нико не може да се уигра. Имаћемо седам дана, дај Боже да успемо да направимо један прави тренинг. Сви остали су уско везани за детаље. Једноставно, немамо простора да се уигравамо. Формирамо начин игре на основу задатака које играчи имају у клубовима и тако правимо композицију тима", рекао је Тумбаковић на конференцији за новинаре.
 
Србија ће 8. октобра гостовати Норвешкој у полуфиналу баража за Европско првенство.
 
Потом следе дуели Лиге нација, прво у Београду са Мађарском 11. октобра и три дана касније на гостовању Турској.
 
"Имамо три утакмице и свака има неки свој крајњи циљ, а то је резултат. Прва против Норвешке је најзначајнија, али није пресудна, наравно", казао је Тумбаковић.
 
Истакао је да верује у играче које је позвао у репрезентацију.
 
"Хоћу да верујем у групу играча која је присутна. Ово је најбоље што Србија има, објективно. Морамо да верујемо. Ако верујеш у оно што радиш, онда је резултат последица тога. Ако не верујеш, па што радиш? Знам да ова екипа може много боље, верујем да ће тако и бити", рекао је Тумбаковић.
 
Упитан је да ли ће играти Лука Миливојевић, који је на списку од 30 играча.
 
"Ко ће да игра, зависи искључиво од њих. Када се окупимо, онда ћемо да се определимо. Потребни су нам квалитетни играчи, да одговоримо захтевима и циљевима, а да потенцирамо неко име, као што потенцирамо Луку Миливојевића... Он је део репрезентације. Рекли смо да хоћемо да направимо квалитетну атмосферу и амбијент који траже компактност, а из компактности долазе резултати", навео је селектор.
 
Немања Матић се повукао из репрезентације, а Тумбаковић је казао да је став фудбалера Манчестер јунајтеда, иако је покушао да га убеди да је потребан националном тиму, био "искључив" и додао да су му врата увек отворена.
 
Тумбаковић није желео да открије у ком ће саставу и да ли ће са два нападача почети утакмицу у Норвешкој.
 
"Морамо да играмо на свој квалитет и амбијент на терену да окренемо како нама одговара. Колико ћемо бити концентрисани, детаљ је на који морамо да порадимо", рекао је Тумбаковић.
 
Говорећи о Норвешкој, упитан за најбољег играча те селекције, Ерлинга Халанда, Тумбаковић је рекао да ће Србија покушати да наметне свеој стил игре.
 
"Покушаћемо да се наметнемо снагом наших квалитета, да направимо амбијент у игри који нама одговара, а њихове квалитете сведемо на минимум. Није то лако, момак је у јако доброј форми. Није нерешив, али ће бити потребно много концентрације и физичке моћи да се сви ти квалитети анулирају и ми изађемо као победници", рекао је Тумбаковић.
 
Норвешка је у септембру имала пораз и победу у Лиги нација.
 
"Те две утакмице у септембру нису реална слика ни њих, ни нас. Предност Норвешке је велика компактност екипе, дисциплина у игри, борбеност, жеља за успехом. То је група играча која је последњих пар година ескалирала неким својим квалитетом. Ова генерација Норвешке је веома квалитетна, можда и најквалитетнија коју су имали последњих година", рекао је Тубаковић.
 
"Питање је да ли треба да и ми уђемо борбено, дисциплиновано... Па, наравно да треба. Наша стратегија треба да се покаже на самој утакмици", додао је селектор српских фудбалера.
Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Други српски бек
Онолики списак а ни једног из домаће лиге. Бар један заслужује да буде међу 30 кандидата. То да ли је утакмица баража важна је питање за психологе. Све ово се и игра да би се пласирали на Европско првенство после толико година одсуствовања са овог престижног такмичења. Наравно да је најважнија у овој години. У групи Б Лиге нација већ смо отписани и боримо се да не будемо послењи у групи. Господине селекторе ако не победимо Норвешку...ћао...готово је ваше ангажовање...после ће доћи нови селектор који ће припремати репрезентацију за наредно Светско првенство (квалификације). Ове утакмице у Лиги нација и служе за уигравање тима за велика такмичења. Значи селекторе, утакмица са Норвешком је најважнија ове године и за вас и за репрезентацију. Ту не сме бити дилеме, уз спартанску поруку ''са штитом или на њему''.
???
Tumba mnogo filozofiras.Batali to nego igrace osposobi da odigraju dobru utakmicu.Izvuci maksimum iz njih pa sta bude.Mada koliko znam i iz ranijih godina male su nam sanse.Cuda se desavaju.
Che
Posle ovog FSS cirkusa, Tumbakovic ce biti isplacen (po 20 000 evra mesecno), novi selektor bice Piksi, a onda pocinje pravi cirkus. Treba se samo setiti cega se Srbi mogu dosetiti, u inat svima, a narocito sebi.
Straja
Cudim se sto nije OSTRO osudio CZ,Partizan i jos neke vodece srpske klubove STO NISU DALI NI JEDNOG IGRACA U SPISAK POTENCIJALNIH REPREZENTIVACA!!!....a ovamo se bune!
iz sljivika
I jos jedna alibi-izjava, NORVESKA VAZNA ALI NE I PRESUDNA!!! Sve je jasno.
Pa mislim stvarno
Ja ne znam šta jednom selektoru može biti važnije od baraž utakmice za plasman na EP?!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.