Почетна / Фудбал / Репрезентација

Немања Радоњић: После Русије бол још јача

- Још боли и болеће као највећа спортска рана коју можете да имате. Много ми је криво, мислим да смо ипак заслужили пласман… – казао је Радоњић

Ране још нису залечене. Утисак је да после фантастичног тријумфа над Русијом – 5:0 још више боле. Поготово због чињенице да је историјску победу извојевао практично принудни састав који се селектор Љубиша Тумбаковић због силних изостанака стандардних репрезентативаца, морао да пошаље у ватру.

Недељу дана после очајног издања и стресног неуспеха на пенал рулету, Србија је надмашила очекивања највећих оптимиста на свету потврђујући да ни реми у Будимпешти три дана раније није стигао случајно...

У оба фудбалска и психолошка искушења после трагичног пенал рулета – Немања Радоњић головима је уткао допринос...

Дриблинзи у пуном трку и резантни шутеви како у Будимпешти против Мађарске,  исто и на отварању утакмице с Русима на Маракани,  потврдили су да Србија поседује играче екстра квалитета какве, реално, Шкотска нема. Управо због тога жал за Европским првенством не јењава:

- Тај грч носићемо у стомаку цео живот – искрен је Радоњић у исповести за “Мондо”.

- Још боли и болеће као највећа спортска рана коју можете да имате. Много ми је криво, мислим да смо ипак заслужили пласман… Сада сви, али сви морамо да кренемо даље. Да дигнемо главу горе и да се посветимо ономе што нас чека врло брзо, квалификацијама за Светско првенство.

Митровић –лидер и пријатељ

Промашени једанаестерац дуго ће пратити Александра Митровића и уз префикс трагичар деценије означавати као једног од кључних фудбалера због којих Србија није успела да се пласира на Европско првенство. Радоњић је свим срцем стао у заштиту репрезентативног колеге:

- Митар је велики и снажан карактер. Прави лидер и пријатељ. Не верујем да ће га тај промашај дуго пратити. Пенали су рулет, то може да се догоди било коме. Нажалост овог пута Митар није имао среће. Много је учинио за Србију. Уосталом, о томе говоре и његове бројке. А тек ће! Сви ћемо овај период превазићи заједно и вратићемо се на прави пут. У то сам сигуран. Брзо ћемо опет као и против Русије показати да смо генерација у којој има како квалитетних људи тако и квалитетних играча.

Радоњић није играо против Шкотске. Објаснио је и зашто:

- Много ми је жао што нисам због повреде био у могућности да конкуришем за тим против Шкотске и да помогнем на терену. Осећао сам бол и једноставно нисам био у стању да играм. Против Мађарске је било добро, а нарочито против Русије где смо одиграли фантастичну утакмицу. Постигао сам атрактивне голове који ми заиста значе. Не постоји лепши осећај од победе репрезентације у којој учествујете са головима или асистенцијама.

Нису играли Тумбаковић и Кокеза, на терену су били само фудбалери

Разочарани због неуспеха у квалификацијама за Европско првенство и финалу баража, многи кривца траже у врху самог савеза – у председнику Славиши Кокези, функционерима, селектору Љубиши Тумбаковићу... Размишљање Радоњића на ту тему је јасно и гласно:

- Нису играли ни селектор, ни руководство. На терену су били играчи, према томе јасно је чија је одговорност највећа. И нико од нас играча не бежи од тога. Нама је сигурно најтеже, пропустили смо велику шансу. Имали смо максималну подршку Савеза на челу са председником Кокезом све време. Сјајне услове за припрему у Старој Пазови, добар и квалитетан тим око репрезентације. Не преостаје нам ништа друго него да извучемо поуке и да што спремнији сачекамо квалификације за Светски шампионат. Потрудићемо се да се никада више овако нешто не поново. Горак укус... Имали смо перфектне услове, пружили 200 одсто, нисмо успели и сви смо плакали због тога... Али понављам, идемо даље, сви заједно. Верујем у своје другове, верујем у све људе који су били око нас, верујем и у Савез и знам да ћемо успети да се издигнемо изнад ове ситуације. Да можемо показали смо и против Русије!

Мало ко је очекивао победу Србије над фаворизованом репрезентацијом Русије која се притом борила за освајање првог места и прелазак у А дивизију Лиге нација. Не само да су победили великог фаворита, Орлови су остварили тријумф о којем ће се дуго причати:

 - Ми смо изузетно квалитетан тим. Видело се то и против Мађарске, као и раније против Норвешке. На неким утакмицама једноставно се тако намести да вам ништа не полази за ногом. Догоди се... Нама се догодило кад је најмање било потребно. На баш болан начин. Колико год можда из овог угла звучало чудно, али гарантујем да бисмо се на Европском првенству борили за врх и да бисмо могли са свима равноправно да се носимо. Зато још више боли то што нисмо успели да победимо Шкотску.

Ван терена три недеље
Радоњић се на жалост повредио у 30. минуту утакмице са Русијом, али и тих пола сата проведених на терену било је довољно за максималан учинак с обзиром да је ефектним голом довео репрезентацију Србије у вођство:
- Доктори у Марсеју констатовали су да ћу бити спреман за око три недеље. Надам се да ћу се уз помоћ Андре Милутиновића и раније прикључити тренизима.
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.