Почетна / Фудбал / Репрезентација

За њега није било места међу Орловима, Урош Ђурђевић изабрао Црну Гору!

Бвиши фудбалер Партизана, а сада Спортинга из Хихона, играће за Црногорце
ФОТО: ФК Спортинг Хихон

Драган Стојковић Пикси је у петак објавио први списак на месту новог селектора Србије, а на њему није било нападача Спортинг Хихона, Уроша Ђурђевића.

Истог дана, нешто касније, подгоричка Побједа онјавила је вест да ће Ђурђевић заиграти за селекцију Црне Горе!

Према тим наводима, селектор "сокола" Миодраг Радуловић у недељу ће објавити први списак играча откад је у децембру наследио Фарука Хаџибегића, а на њему би требало да се нађе и име 27-годишњег нападача из шпанске Сегунде.

Ђурђевић је рођен у Београду, а у млађим категоријама играо је за Обреновац 1905, Црвену звезду и Рад.

За први тим клуба са Бањице играо је од 2011. до 2013, да би у јануару 2014. потписао за холандски Витесе. У Ередивизији се није наиграо, па је након раскида уговора прешао у Палермо.

У дресу италијанског клуба уписао је 14 наступа и постигао два поготка, а каријеру је рехабилитовао повратком у Србију.

У августу 2016. потписао је трогодишњи уговор са Партизаном, одиграо је сјајно. У првој сезони постигао је 28 погодака на 34 меча, да би у сличном ритму почео наредну такмичарску годину.

Последњих дана прелазног рока Партизан га је продао Олимпијакосу за два и по милиона и 15 одсто од наредне продаје.

Ђурђевић се у Пиреју задржао сезону, током које је одиграо 30 мечева и и дао седам голова у свим такмичењима.

Августа 2018. снажни нападач, висок 181 центиметар, постао је најскупљи играч у историји Спортинга из Хихона, који је за њега платио око два и по милиона еура.

У првој сезони у шпанској Сегунди постигао је 11 голова на 38 утакмица, минуле такмичарске године тресао је мрежу шест пута на 37 мечева, а у текућој игра у сјајној форми. Нови репрезентативац Црне Горе уписао је 29 наступа у свим такмичењима и 17 пута био стрелац.

Урош Ђурђевић је са омладинском репрезентацијом Србије био шампион Европе 2013. године у Литванији, играо је потом за младу селекцију, а био је позиван и у ,,А“ тим.

Тадашњи селектор Орлова Славољуб Мислин уврстио је Ђурђевића на списак за меч са Грузијом у квалификацијама за Мундијал 2018. Србија је победила 3:1, али Ђурђевић није улазио у игру.

Играње Ђурђевича за Црну Гору је свакако још један пораз Фудбалског савеза Србије. Посебно због чињенице да су се челници Савеза трудили (и донекле у томе успели) да под окриље српске заставе врате момке из дијаспоре.

Али, шта то вреди кад за Ђурђевића, момка који је стасао за репрезентативца, нема места. Истина је да има жестоку конкутренцију, да су позив добили Александар Митровић, Лука Јовић, Душан Влаховић и Ђорђе Деспотовић. Али, најбољи стрелац Сегунде је сигурно заслужио шансу...

Коментари18
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Joco
Ok,Đurđević nam nije potreban,naravno ne bi trebalo da se to događa al ajd sad.Ja sam primetio i informaciju da mladi Tadić koji je napustio Čukarički da će zaigrati za CG.E njega bi trebalo zadržati,još je mlad i piše da je talentovan,ja ga nisam gledao ali s obzirom na godine i da je prošao sve selekcije .
Rio Bravo
Citam komentare,strasno je kolika je podeljenost u ovoj Srbiji.Da li je bolji ovaj od onoga,zavisi od navijacke zaslepljenosti,a objektivno Uros je mogao biti na spisku po kvalitetima,jer tu je medju ovim pozvanim spicevima.Nije pozvan,mozda je prenaglio sa odlukom da igra za drugu drzavu,ali ako je istina da mu je otac odatle onda je razumljivo.Mada te neke drzavice koje ne mogu da sakupe svojih 20-ak igraca ne treba ni da se takmice.
Косовац Јован
Имао си квалитет за резерву у А селекцији Србије иза Јовића и Влаховића, и легендарног Митра. Твоја је одлука да заиграш за Српску Спарту. Свако добро и све најбоље у дресу ''Соколова'' мада си могао да се стрпиш и добијеш прилику да полетиш у свом јату, у јату ''Орлова'' и тако покажеш сав свој потенцијал против Роналда и других. Са срећом ти било!
Posmatrac sa Banjice
Iako postujem Mitrovica za sve ove godine, smatram da je Uki Djurdjevic nas trenutno najbolji spic. Gledao sam ga kao klinca u Radu, vec tada je kidao, a na EP za mlade nije bio slabiji od Mitrovica, stavise! Sa 27 godina potpuno zreo za reprezentaciju. On je uvek i bio medju najboljima, ali greh je valjda igrati posteno segundu, ali nije rusku ligu i grejati 2 godine klupu i tribine. Ubedljivo najbrzi srpski igrac, vihor u spicu, odlican u igri glavom. Idealan bi bio u tandemu sa Vlahovicem koji ima dug korak i trk. Ubrzali bi napad 200%. Bice najbolji strelac lige i Hihon ce uzeti velike pare za njega, ali valjda to nije dovoljno. Zao mi je momka, jedan od retkih iz te 2013. koji je uspeo i zaista vredi. Ali nije pulen ovih sto su Piksetu ispisali tim. Srecno decko i ne osvrci se, navijacemo za tebe gdegod da igras!
mitrovic fulamov grejac klupe
Mozda Real bude bio zainteresovan za njega? Ne? Ni Olimpijakos ga nije hteo, OK, mora da je bas odlican onda... Kao i Scepovic sto je bio lider Segunde svojevremeno. Ha ha ha, to je ta zabluda druge najbolje skole univerzuma.
Knego
Bravo Đurđeviću. Ako za tebe nema mesta ispred Jovića i Despotovića onda odlazi. Uvređen si, kao i ja. Piksi odlazi.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.