Почетна / Фудбал / Репрезентација

Славиша Кокеза поднео оставку на функцију председника ФСС

Кокеза је на функцији председника Фудбалског савеза Србије провео скоро пет година, односно од маја 2016. године
ФОТО: ФСС

Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Славиша Кокеза одлучио је да поднесе неопозиву оставку на ту функцију.

Како је навео у саопштењу, оставку подноси суочен са оптужбама и бруталним нападима на своју личност, а због одбране части и угледа који се скрнаве.

- Желим да обавестим моје сараднике, као и спортску и фудбалску јавност да се повлачим са функције председника Фудбалског савеза Србије. У жељи да, пре свега, репрезентацији омогућим неопходан мир, спреман сам за нову борбу у којој ћу све учинити да демантујем нападе на моје име и личност - навео је Кокеза.

Славиша Кокеза никад није и неће бити сумњиво лице људима са којима је близу 20 година делио исте вредности, додао је он.

- Поштујући све оно што се у том односу изградило, нико не треба Александра Вучића и Србију да брани од Славише Кокезе, јер Славиша Кокеза је био уз Александра Вучића и Србију када многи то нису смели или хтели. Поносан тада, поносан и сада када се брутално износе опасне неистине које су наравно нанеле штету и функцији коју више нећу да обављам. Повлачим се са места председника Фудбалског савеза Србије како бих целог себе ставио у службу правде и истине који ће бити моја водиља у будућем периоду - навео је Кокеза.

Овим чином, истиче Славиша, желим Фудбалском савезу Србије и нашој најбољој репрезентацији, пред којом је старт у квалификацијама за првенство света, да обезбедим мир и стабилност, како би се са што мање проблема фокусирали на предстојеће изазове од којих су утакмице против Републике Ирске и Португалије можда и кључне у борби за пласман на СП у Катару 2022. године.

- Срећан сам, задовољан и поносан што ће на том путу државни тим да предводи по мом мишљењу највеће име у историји нашег фудбала Драган Стојковић. Њему, као и свим људима у систему Фудбалског савеза желим много успеха у будућности - поручио је Кокеза.

Славиша Кокеза је на функцији председника Фудбалског савеза Србије провео скоро пет година, односно од маја 2016. године.

У његовом мандату фудбалери Србије успели су да изборе пласман на Мундијал у Русији 2018. године.

Кокеза је недавно био приведен на информативни разговор у Службу за борбу против организованог криминала.

Коментари19
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Žeki
Bravo. Pametno. Može. Odlična vest. Hoćemo Vidića.
vagrant
Kao Partizanovac glasao bih za Vidica. Prvi je digao glas protiv vrhuske u FSS. Ima prepoznatljivo ime i ugled u svetskom fudbalu. O vrhunskoj karijeri ne bih pisao a siguran sam da ne bi dozvolio mesanje politike u nas savez! Vidica za Predsednika FSS, dizem obe ruke!!
ljubo
ako cemo birati po tome ko je prvi digao glas onda je to koroman.
Tima
Konacno! Umesto da ga Savez oterao posle neuspeha..cekalo se dugo.
Karlo Veliki
Mesto predsednika bilo cega je za ucene i civilizovane,a ne nekoga ko ne ume da odrzi govor, vec se svadja sa neistomisljenicima. Ne vidim medju vecitima nekog da zdravo i pozitivno strci, a i da je nesto mnogo pismen.Tek sada kada smo se ratosiljali bratstva i jedinstva na povrsinu isplivava nas mentalitet. Ko god dodje na celo necega zakon je ono sto on kaze i uradi, izigrava Boga jedinoga i cudi me da ovaj odozgo to trpi. Na pomisao da je vrh FSS sada u rukama Stojkovica i Pantelica ja se najezim. Ne zato sto su iz CZ, vec zato sto nemaju kapacitet veci od obicnog sportskog navijaca.
Неверни Тома
Ко је имао какву каријеру није никакав аргумент да ће бити и добар руководилац. За то се помало учи и школа, 'нате. Тако да батал'те нас разних величина који имају основну школу, проблем са простопроширеном реченицом и понајвише са повијањем на политичком поветарцу... Ако већ говоримо о интегритету у сваком смислу, мишљења сам да апсолутни рестарт нашег фудбала може да изведе нпр. Иван Ергић. Школован, елоквентан, успешан, одличан играч, патриота, цео живот провео на западу и зна како савремени фудбал функционише, уз једну велику ману - не подноси смрад политике у коме се Србија дави. Дакле, ништа од тога. Осуђени смо на Пантелу, Терзу, Бјеку и сличне домаће полупроизводе...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.