Почетна / Фудбал / Репрезентација

АЛЕКСАНДАР ВЕЛИКИ ОСВОЈИО БАКУ: Два гола маестра Митровића за победу Србије! (ФОТО, ВИДЕО)

Орлови су прелетели Баку! Била је Србија јача од умора и после велике борбе остварила је веома важну победу на неугодном гостовању у Азербејџану. После три кола на путу до Катар изабраници селектора Драгана Стојковића имају седам бодова и у доброј атмосфери очекују наставак квалификација
ФОТО: ФСС

Азербејџан – Србија 1:2 (0:1)

Стрелци: 0:1 - А. Митровић у 16, 1:1 - Махудов (из једанаестерца) у 60, 1:2 - А. Митровић у 81. минуту.

Баку - Стадион: Олимпијски. Судија: Рои Рајншрајбер (Израел). Жути картони: Спајић, Гудељ (Србија).

АЗЕРБЕЈЏАН: Магомедалијев, Медведев, Хусејинов, Бадалов, Кривотсјук,  А. Хусејинов, Махмудов, Ибрахими, Салахли (од 73. Калиладзе), Нурлијев (од 69. Емрели, од 78. Јафаргулијев), Горбани (од 69. Шедајев).

СРБИЈА: Рајковић, Спајић, С. Митровић, Павловић, Радоњић (од 85. Ристић), Гудељ, Максимовић (од 64. Грујић), Костић (од 64. Живковић), Тадић (од 75.Јовић), Милинковић-Савић, А. Митровић (од 85. Влаховић).

 

Фудбалска репрезентација Србије је са 2:1 победила Азербејџан у гостима у утакмици трећег кола А групе квалификација за Мундијал.  

Српски национални тим води на табели са седам бодова, колико има и Португалија после победе над Луксембургом (3:1). 

Луксембург има три бода из два меча, док су Ирска и Азербејџан "на нули".

Квалификације за светски шампионат у Катару ће се наставити у септембру.

Репрезентација Србије ће 4. септембра дочекати Луксембург, док ће три дана касније гостовати Ирској.

 

Селектор Орлова Драган Стојковић Пикси одлучио је да за меч против Азербејџана промени голмана, па је у стартних 11 Предраг Рајковић уместо Марка Дмитровића, који је бранио против Ирске и Португалије.

 

Уводни минути меча показали су да ће домаћин бити фокусиран на одбрану свога гола, сви играчи су углавном стајали иза гола, а с друге стране Србија је дошла у Баку по три бода.

Прву прилику смо имали већ у седмом минуту, после корнера који је извео Тадић, добро је скочио Сергеј Милинковић-Савић али на путу ка голу лопта је некога погодила и спречено је вођство наше репрезентације. Узвратили су домаћини такође после прекида, али Горбани је главом гађао преко гола.

Играо се 16. минут када смо дошли до жељеног вођства, у право време. Спајић је одрадио велики посао на средини терена, прекинуо је једну акцију Азербејџана, проследио је лопту до Тадића који је милиметарским пасом пронашао Александра Митровића, уследио је пријем, мали пас и прецизан ударац у доњи десни угао немоћног Магомедалијева. Најбољи стрелац у историји нашег репрезентативног фудбала постигао је 40. гол!

 

Гол који смо сви желели, а какво је даље опредељење било видели смо одмах после реакције селектора Стојковића који је руком показао играчима да мало више изађу напред, да притисну одбрану Азербејџана која је на тај начин била приморана да испуцава лопту далеко у поље.

Домаћин је ипак ни крив ни дужан дошао до једне одличне прилике, играо се 30. минут, довољан је био само мали пад концентрације у нашој задњој линији и Горбани је био практично један на један са Рајковићем, уследила је одлична реакција нашег чувара мреже и лопта је завршила у корнеру.

До другог гола могли смо у 37. минуту, Радоњић је стигао једну лопту, упутио центаршут, а Александар Митровић је главом покушао да погоди гол, а лопта је завршила поред стативе. Није било више изгледнијих прилика до краја првог дела игре, а ми смо по свему, пре свега резултату, могли да будемо задовољни епилогом.

Натавак је донео прву шансу Азербејџану, по левој страни је пробио Нурлијев, али на срећу стартовао је Стефан Митровић у последњи час и лопта је завршила у корнеру.

Узвратили смо одмах, такође после корнера и гужве испред мреже домаће селекције, на крају је Костић покушао шутем са дистанце. У 57. минуту имали смо добар контранапад, Тадић је упутио пас ка Александру Митровићу али он се није најбоље снашао.

У 58. минтуту Филип Костић је несмотрено реаговао и оборио Емина Махмудова у казненом простору и домаћи тим је добио прилику да са беле тачке дође до изједначења.

Пенал је извео управо момак над којим је и направљен, Предраг Рајковић је отишао у једну страну, а лопта у другу и резултат је у 60. минуту био 1:1.

 

Селектор Драган Стојковић је извршио двоструку измену, у игру су ушли Грујић и Живковић уместо Максимовића и Костића. И имали смо иницијативу, били на прагу новог вођства, поново је Тадић додао лопту за Александра Митровића који је упутио ударац, али Магомедалијев му је ушао у шут и спасио своју мрежу.

Селектор Стојковић је посегнуо за новом изменом, Јовић је ушао у игру уместо Тадића.

У 81. минуту нова мајсторија Александра Митровића.

Сергеј Милинковић-Савић је упослио вођу навале Орлова, овај је левом ногом са 16 метара прелепо шутирао и постигао свој нови гол! Митровићу је то био 41. гол у дресу Србије и пети на три меча у овим квалификацијама.

Наставили смо са офанзивом, тражили прилику за други гол и дочекали 81. минут. Гудељ је проиграо Сергеја који је из прве проследио Александру Митровићу, уследио је одмах ударац левом, условно речено, слабијом ногом и лопта је завршила на право место. Гол злата вредан. Митровићев 41. у репрезентацији!

У три меча овог циклуса квалификација постигао је пет голова!

 

И нове две измене у нашем саставу, Ристић је заменио Радоњића, а Влаховић Александра Митровића. Требало је сачувати предност, али све измене селектора Стојковића су показале да је опредељење јасно, нападом се чува(ла) предност.

И успели смо у ономе због чега смо дошли у Баку, остварили победу, освојили три велика, злата вредна бода пред наставак квалификација. И поред умора, великог броја утакмица за само три дана, напорног пута, Орлови су прелетели Баку.

Коментари91
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

MITROVIC vs PANCEV !
Mitrovic je igrajuci za 5 klubova (Teleoptik, Partizan,Anderlecht,Njukasl i Fulam) i reprezentaciju Srbije odigrao 421 utakmicu i postigao 179 golova, kvota 0,42 gola po utakmici (Podaci sa Transfermarkt.de). Darko Pancev je igrajuci za 6 klubova (Vardar,Zvezda,Inter,Lajpcig,Fortuna i Sion) i reprezentacije Jugoslavije i Makedonije odigrao ukupno 396 utakmica (dugo bio povredjen,rano zavrsio karijeru) i postigao 255 golova, kvota 0.64 gola po utakmici (Podaci sa Wikipedia,English). Mitrovic je bio jednom golgeter lige Pancev cetiri puta. Mitrovic nije dao gol ni u jednom velikom finalu a Pancev je dao odlucujuci sa penala kad je Zvezda postala prvak Evrope a dao je gol i u Tokiju kad je Zvezda postala prvak sveta. Mitrovic nema evropskih i svetskih priznanja a Pancev je bio i zlatna kopacka Evrope 91 kao i osvajac srebrne lopte svetskog fudbala iste godine, sto je uz Savicevica i Mijatovica jedini uspeo od igraca iz nasih klubova. Dakle, svaka cast Mitrovicu ali ukupno BOLJI PANCEV!
Naravno da je bila!
Evo citat sa Vikipedije: "Једини освајач овог трофеја из Србије је Црвена звезда, која је 1991. године савладала Коло-Коло, чилеанског првака и освајача Купа Либертадорес. Октобра 2017. године, ФИФА је званично признала све освајаче купа као светске шампионе." DRUGO, Real na svom zvanicnom sajtu za osvajanje Interkontinentalnog kupa 1960 kaze ovako: ".Godine 1960, su takođe krunisani šampionima sveta pošto su osvojili prvo izdanje Interkontinentalnog kupa (Real Madrid 5-1 Peñarol de Montevideo)".TRECE: Mancester Junajted na svom zvanicnom sajtu (za 1999) kaze:"Kinov gol protiv Palmeirasa iz Brazila dodelio je Junajtedu titulu svetskog klupskog šampiona. Zvanično, krajem Milenijuma, najveći fudbalski klub na svetu je takođe postao najbolji na svetu!" ZAKLJUCAK: FIFA kao najvisi organ svetskog fudbla priznaje Zvezdu za prvaka sveta. Velikani, Real (1960) i Mancester Junajted (1999) sebe smatraju prvacima sveta nakon sto su (kao i Zvezda) osvojili Interkontinetalni kup. Sta ti nije jasno?
@Pancev?
cz nije bila nikada prvak sveta. To se klupsko takmicenje odrzava od 2000-te!
Прикажи још одговора
Car!
Leva, desna, unutrasnja, spoljna...kako volis...lekcija iz golgeterstva...
Alo Care
Šta pišeš ti, kad ovi zvezdaši lepo kažu da on ne zna nogom da igra! Da mu je skok sve od igre a i da je tu provaljen pa mu ni to nije neka pednost! Kako smeš da se protiviš jedinima koji su kompetentni da pišu o fudbalu i da sude o igračima! Pa čak i da kažu kako Ronaldo laže da je lopta prešla gol liniju?!
@Car
A tek glavom, zaboravio si.
Dule "Grobar"
Primamo previse golova - sto je najgore, posle grubihg gresaka nekog iz odbrane. U Spanbiji na SP 1982. godine igrao je naravno i Brazil, kojije vodio cuveni Tele Santana. Po mom misljenju, nikada ni pore, ni posle toga nisam video reprezentaciju, cak ni neku drugu brazilsku, koja je igrala lepsi fudbal. Igrali su prelepo, ofanzivno, efikasno. Santana je tada govrio da uvek mogu dati gol vise od protivnika. A onda je dosla utakmica sa Italijom i Brazil je izgubio sa 2:3 Paolo Rosi je "izludeo" i dao golove, a Brazil je eliminisan, mislim da je to bilo cetvrtfinale. Mi smo do sada primili pet golova u tri utakmice, ali bar tri su bila posle bas grubih gresaka odbrane. Mislim da nema rezultata u smislu boljih plasmana u takvoj igri. Treba videti sta je problem? Yadnja linija ili yadnji veyni ili oboje ili nesto cetvrt. Mitrovicu svaka cast, ali on ce u daljem toku dobijati sve vise paznje protivnickih odbrana i moze se ocekivati da nece biti toliko efikkasan. Sta onda?
Dr
Mitar je Bog,a samo zlobni i ljubomorni mogu da ga pljuju,Rajković je klasa za Dmitrovića i treba da bude prvi golman reprezentacije kada su već predhodni selektori bez ikakvog povoda sklonili Stojketa koji je mogao braniti makar još ovaj ciklus kvalifikacija.
Sreckovic
Zasto tog Mitrovica niko nece kad je tako dobar igrac. Hvala Bogu da mu se posreci pa da daje golove za Srbiju, ali u evropskom fudbalu njegov vrhunac je Championchip, druga liga.
Hahaha
E moj Nesrećkoviću! Znaš li ti koji on ugovor ima sa Fulamom? Ti misliš da je tek tako tražiti i kupiti nekog igrača, pa nije to krompir na pijaci. Prvo bi morali Fulamu da plate obeštećenje, pa onda i Mitru da ponude veću platu, što ni malo nije lako. Ali evo ovako ćemo, to kako on ne zna da igra fudbal i kako ga niko neće, dao Bog i mom sinu da bude takva neznalica i da tako ne može da nađe klub kao Mitrović!
@Sreckovic
A timovi iz Chamiponchipa bi u nasoj ligi kao od sale bili prvi sa dvadeset bodova prednosti u odnosu na Partizan a znatno vise u odnosu na Zvezdu.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.