Почетна / Фудбал / Репрезентација

Митровић и Рајковић: Луксембург и Азербејџан у фокусу

"Од доласка селектора Стојковића играмо добро, офанзивно, ми се питамо на терену и надам се да ће тако бити и против Луксембурга и Азербејџана", рекао је нападач фудбалске репрезентације Србије Александар Митровић на конференцији за медије у Старој Пазови
ФОТО: ФСС

Најбољи стрелац европских квалификација за Мундијала са седам погодака додао је да у екипи не размишљају о утакмици против Португала, већ да су у првом плану дуели против Луксембурга и Азербејџана.

Митровић је на три утакмице против Луксембруга постигао чак шест голова и сматра да серија може да се настави и на гостовању овој селекцији.

"Најбитније је да екипа игра офанзивно, ствара велики број шанси, а онда ће доћи и голови. У Даблину је недостајало мало среће да се забележи победа, надам се да ћемо је имати до краја квалификација" каже нападач Фулама.

"Луксембург је добра екипа, већ су уписали две победе у овим квалификацијама и ако се не уђе у меч концентрисано могу да буду јако непријатни. Ми сваког противника схватамо врло озбиљно и то наши резултати и показују", рекао је најбољи стрелац у историји репрезентације".

Голман националног тима Предраг Рајковић каже да је видео гол репрезентативца Луксембурга Оливијеа Тила за Шериф против Реала у Мадриду.

"Тил је добар играч, дао је гол и нашој репрезентацији и морамо да их онемогућимо да дођу до добре позиције за шут. Против Луксембурга и Азербејџана не очекујем пуно посла, наша екипа би требало да контролише игру. Имамо квалитет, то смо показали играма у групи и надам се да ће утакмица против Португала одлучивати о директном пласману на Светско првенство. Мислим да сам у доброј форми и надам се да ћемо први пут у овим квалификацијама сачувати нашу мрежу", рекао је Рајковић.

И Митровић и Рајковић прате игре Црвене звезде и Партизана у Лиги Европе и Лиги Конференција и очекују да ће оба тима проћи у наредну фазу.

Митровић је оптимистично поручио да верује како његов некадашњи тим може до финала, такође задовољан је играма Партизана у Суперлиги и каже да је титула близу ако задрже тренутну форму.

Србија ће 9. октобра гостовати Луксембургу (20.45), а три дана касније дочекаће Азербејџан (20.45).

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.