Почетна / Фудбал / Репрезентација

Пикси: Пред играчима је лепа будућност! Митровић: Живот пише романе

Капитен Србије Душан Тадић рекао је да је селектор био кључан за успех
ФОТО: И. Веселинов

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић рекао је да је било много притиска у квалификацијама за Светско првенство и да је најважније да је екипа представила земљу на најбољи начин, пласманом на турнир у Катару.

Репрезентација Србије допутовала је вечерас на београдски аеродром "Никола Тесла", из Португалије, где је синоћ у Лисабону победила са 2:1 и у последњој утакмици у квалификацијама обезбедила директан пласман на Мундијал.

По слетању авиона уприличен је посебан поздрав, водени лук, на писти аеродрома.

Играче и стручни штаб су на аеродрому дочекали навијачи који су уз трубаче прослављали велики успех.

"Чекали смо да се вратимо кући и дочекали богу хвала. Све је у најбољем реду, атмосфера је одлична, све што је урађено је заслужено. Србија има право да слави", рекао је Стојковић новинарима на аеродрому у Београду.

На питање о чему сада сањате, он је одговорио: "Да одем кући".

"Превише је било притиска и свега, резултата, игре, али најважније је да смо репрезентовали земљу на најбољи начин. Мислим да нема лимита што се играча тиче. Њима тек предстоји лепа будућност", оценио је селектор.

Стрелац победоносног гола у 90. минуту Александар Митровић рекао је да ће екипа прославити велики успех и да још не размишља о ривалима на Светском првенству.

Упитан шта је утицало да екипа пређе на офанзиван фудбал, Митровић је одговорио: "Селектор".

"Донео је нову енергију, нешто ново, нешто што нисмо имали. Велике, велике заслуге. Извукао је најбоље из сваког играча, направио је тим, направио је колектив. Даје нам мотивацију да гурамо и да нижемо нове успехе", навео је он.

Новинари су подсетили Митровића и на неуспех против Шкотске после једанаестераца у финалу баража за Европско првенство.

"Живот пише романе, ово је једна лепа прича коју ћу да памтим, лепа страница у каријери. Научио сам много, лепо вече, тешких годину дана од прошлих пенала, све се вратило и наплатило. Иде нових годину дана припрема за Катар, иде лепши период. Остварили смо циљ, сада постављамо нове, треба да уживамо у овоме и припремамо се за оно што предстоји", додао је најбољи стрелац у историји српске репрезентације.

Он је недавно рекао да би желео да игра против Бразила.

"Можемо са свима да играмо, са овим селектором, са овом екипом, са овим менталитетом. И желимо да играмо са свима, желимо да играмо са најбољима, да се надмећемо па да видимо докле можемо да догурамо", рекао је Митровић.

Капитен Србије Душан Тадић рекао је да је селектор био кључан за успех.

"Наравно и стручни штаб, људи којима се окружио стварно је задовољство видети бивше играче у штабу. То много значи, види се утицај селектора. Небитно нам је против кога играмо, против свакога хоћемо да победимо и да доминирамо. То нам је фалило у прошлости, превише смо размишљали о другима, а не о себи. Сада размишљамо о себи. Не интересује нас ко је на противничкој страни, зато је и пала велика екипа", навео је он.

Упитан за игру названу "пиксизам", Тадић је рекао да је то леп израз.

"Најбитније је да побеђујемо, да су момци срећни, да може народ да се поноси нама", додао је.

На питање о могућим противницима, Тадић је рекао да је далеко турнир, али да би било лепо да екипа добије тешке противнике. На коментар да је тешио Роналда и да би то могао и са Лионелом Месијем, Тадић је рекао: "Било би лепо".

Тадић је један од најбољих асистената у квалификацијама.

"Асистенције су мој заштитни знак и драго ми је због тога. То је начин на који екипа игра. Кад екипа игра добро сваком појединцу је лако да дође до изражаја", навео је он.

Србија је пре четири године играла на Мундијалу у Русији, а Тадић је рекао да је важан континуитет учешћа на великим такмичењима.

"То мора да постане нормално за Србију. Ова екипа све може, али постепено, корак по корак", додао је Тадић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zuk
Odigrali su kako sam pre utakmice komentarisao.Pozrtvovano,borbeno,hrabro, bez panike.Pomenuo sam njihovu igru protiv iraca i za sve sam bio u pravu.Oni imaju Ronalda, Pepea i jos maksim tri igraca koji odskacu, ostali su solidni ali nista posebno.Tadic,Mitrovic,Vlahovic su bili njima dostojni ali Pavlovic,Milenkovic i Milinkovic-Savic zajedno sa Lukicem su briljirali.Dokaz tome je veci posed,broj kornera,suteva na gol i broj sansi.Oni ce bez problema proci baraz i predvidjam da cemo se sastati sa njima u finalu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.