Почетна / Фудбал / Репрезентација

ЕКСКЛУЗИВНО: Ненад Бјековић председник ФСС од марта 2022.

Српска кућа фудбала расписаће изборе на свим нивоима
ФОТО: ФСС

 

Ненад Бјековић, заменик председника Фудбалског савеза Србије биће нови председник српске куће фудбала с мандатом од 2022. до 2026. године.

Иако ће избори бити расписани 29. новембра на седници Скупштине, већ сада је јасно да ће Бјековић средином марта наредне године на изборној седници Скупштине ФСС добити подршку за дефинитивно и званично преузимање председничке фотеље.

Искусном фудбалском руководиоцу иде на руку готово све што се дешавало у протеклом периоду од одласка Славише Кокезе из савеза.

Такмичење у Супер лиги Србије први пут после готово три деценије протиче без тензија и судијских лакрдија.

Увођење ВАР технологије свело је грешке арбитара и незадовољства клубова на минимум.

Супериорни завршетак мондијалских квалификација у којима је наша репрезентација испред Португалије – доскорашњег шампиона Европе тријумфовала у групи, тренутну атмосферу у савезу чини готово идиличном.

Однос председника и селектора, после пуно година, такође је изванредан што се могло видети и на снимцима заједничке прославе тријумфа у Лисабону, у свлачионици репрезентације...

Стиче се утисак да ниједан председник до сада није имао бољу ситуацију за преузимање функције: спокој због успеха А репрезентације, пуна каса савеза, такмичење у Србији без проблема...

Иако се избор председника  не врши по кључу, интересантно је да вечити ривали Црвена звезда и Партизан од осамостаљења Србије наизменично имају своје руководеће кадрове на челу савеза.

Звездан Терзић био је  први председник ФС Србије, уместо њега из Партизана 2008. на Теразије се вратио Томислав Караџић којег је после два мандата, у мају 2016. наследио Славиша Кокеза  пре вођења ФС Београда, члан управе Црвене звезде.

Избор Ненада Бјековића учврстиће и позиције Јована Шурбатовића на функцији генералног секретара ФСС.

Ненад Бјековић рођен је 5. новембра 1947. у Лазареву, а укинута старосна граница у новом Статуту ФСС, који ће бити усвојен 29. новембра, дефинитивно ће му омогућити кандидатуру.

ИВИЦА ТОНЧЕВ И РАСИМ ЉАЈИЋ МОГУЋИ ПРОТИВКАНДИДАТИ

Од оставке Славише Кокезе, медији су лутали у претпоставкама ко би могао да га наследи на председничкој функцији.

Марко Пантелић као заменик председника водио је савез до 24. маја кад је смењен, а вођење ФСС преузео Ненад Бјековић.

Од најаве избора на свим нивоима, само је Расим Љајић јавно рекао да размишља о кандидатури.

Ивица Тончев се није изјашњавао, али је познато да је први човек нишког Радничког себе видео у председничкој фотељи још док је Славиша Кокеза седео у њој.

Могуће је да ће се обојица кандидовати, али је тешко поверовати да могу да имају подршку коју тренутно има Ненад Бјековић.

 

(ЦЕО ТЕКСТ можете да прочитате у данашњем штампаном или ПДФ издању Журнала)

Коментари19
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ercov
Moje iskrene cestitke za najpravicnijeg coveka srpskog fudbala Nenada Bjekovica.
442
Bjekovicu odlazi
007
Ukinuli su statut. I ja sam za mlađeg al bolje Bjeković nego tončevi toleti i razne kokeze koji nikad nisu imali u karijeri veze sa fudbalom jedino sa petljanjem. Bjeković je bar bio vrhunski igrač odličan trener i direktor. A i ima očigledno sjajan odnos sa Pixijem i igračima što smo videli u svlačionici u Lisabon. I što je najvažnije ne meša se u posao selektora Pixija. Njegov posao je da unapredi naš fudbal od omladinaca do seniora u svim klubovima od najniže do najvišeg rang sa posebnim naglaskom na razvijanje novih pravih trenera i stručnjaka da stvaraju nove asove kakve sad imamo. Sad fs ima para pa bi trebalo da pomogne svim klubovima prve i druge lige a to je 95 posto da se bar malo finansijski stabilizuju i srede bar terene sedišta i toalete po stadionima. Od 12 m evra bar 3 milona rasporediti u 30 klubova profi liga. Jer ona 2 već dobijaju iz bankomata milione evra godišnje. A ovim bi i 100 h evra pomoći puno značilo za navedene stvari.
Meraklija@007
Odlican komentar, ali kako ne shvatas da je upravo zato nepozeljan zvezdasima. Stvaranje jake nacionalne selekcije od pionira pa nadalje znaci izbacivanje hrpe igraca iz zvezdinog pogona koji su poslednjih godina tu na silu ugurani kako bi se prikazalo da oni nesto znaju da rade sa mladim igracima. Rezultati se vide, gubimo od smesnih ekipa, a nepobediva su nam i Farska ostrva! Piksi nije imao problema sa tim, zato se pobedilo u Portugalijji, a bio jedan zvezdas u timu.
ljubo
ja kao navijac partizan protiv sam bjekovica za predsednika fss,zasto objasnio sam na drugoj vesti ako ovi iz zurnala objave.
Прикажи још одговора
strasno
a po statutu ne smes da budes stariji od 70 godina
@strasno
To nije tacno! Ne iznosi neistine. Taj statu i ogranicavanje godina je neustavan i protivan svim statutima UEFA i FIFA i promenjen je.
Danilo
Wooow ko bi to mogao da zamisli da ce Bjekovic da bude Predsednik? Ko je to mogao da ocekuje? :D
@Danilo
Ma hoces Miljana da iskopamo i postavimo? Pa da imate opet cuvena "zvezdina proleca" kada vazduh preporodi igrace ...ali samo jednog tima u drzavi. hahhah
Ciro
Treba vratiti.Terzica

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.