Почетна / Фудбал / Репрезентација

Јовић: Енглеска је фаворит, али показаћемо карактер

Србија је у првом колу одиграла нерешено 2:2 са Израелом, док је Енглеска победила Аустрију 2:0
ФОТО: ФСС

Селектор омладинске фудбалске репрезентације Србије Александар Јовић изјавио је да Енглеска фаворит у предстојећем мечу другог кола на Европском првенству у Словачкој.

Србија је у првом колу одиграла нерешено 2:2 са Израелом, док је Енглеска победила Аустрију 2:0.

Можда се овде налазимо у подређеном пложају, јер све селекције су играле квалификационе турнире још у марту, а ми због ситуације у Украјини, у првој половини јуна. И док су остале селекције више од три месеца провеле у припреми за завршни турнир, ми смо пре десет, дванаест дана одиграли последњи меч у Холандији. Можда смо због свега мало хендикепирани у односу на остале екипе, али то није алиби. Играчи имају довољно самопоуздања, верују у групу, верују у тим, верују у оно што радимо”, рекао је Јовић.

Он је додао да ће репрезентација „у свакој утакмици показати карактер”.

„...као што је био случај и против Израела када смо постигли гол у последњим тренуцима меча. Дошли смо до бода који ће нам сигурно много значити у наставку такмичења. Долазак овде и пласман међу осам најбољих у Европи значи много. Енглеска је овде фаворит, као што је то била Холандија на свом терену. Мислим да ми против фаворита увек добро играмо и неки посебан мотив играчима у таквим дуелима није потребан”, рекао је Јовић.

Наша селекција ће у последњем колу играти против Аустрије.

Размишљамо о свему. Оно што је важно јесте да су момци добри, веома посвећени, одговорни у извршавању обавеза. Јавност у Србији мора да зна да дајемо последњи атом снаге у свакој утакмици и да стално тражимо те неке допунске изворе енергије који ће нам бити потребни за наредног противника”, истакао је селектор Србије.

Српски фудбалер Марко Лазетић изјавио је да ће он и његови саиграчи дати све од себе.

На мени је да дам свој максимум и помогнем екипи да оствари циљ. Наравно да су они у повољнијем положају, уморнији смо од осталих селекција, али не тражимо изговоре. Хоћемо да дамо све од себе, желимо победу у сваком мечу. Тако и против Енглеске, али и касније, када нам ривал буде Аустрија. Увек себи постављамо високе циљеве”, навео је Лазетић.

Утакмица између Србије и Енглеске биће одиграна у среду од 20 сати у Бањској Бистрици.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.