Почетна / Фудбал / Репрезентација

Пикси: Даћемо све да Србија буде поносна на нас

Стојковић је на свечаности поводом Видовдана истакао да је велика част на овако велики дан у Србији добити тако велико признање и указао на то да ће данашњи дан и тренутак када му је председник Александар Вучић уручио орден „ући у финално такмичење његових најдражих животних успомена”
ФОТО: В. Марковић

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси казао је након што је примио орден Карађорђеве звезде другог степена да је свако друштвено признање много више друштвена обавеза него награда и захваљујући у име свих добитника пожелео да Србија и сви људи у њој и из ње сваки нови Видовдан дочекају у све већој слободи, миру, благостању и успесима.

Стојковић је на свечаности поводом Видовдана истакао да је велика част на овако велики дан у Србији добити тако велико признање и указао на то да ће данашњи дан и тренутак када му је председник Александар Вучић уручио орден „ући у финално такмичење његових најдражих животних успомена”.

- Признање које сам данас добио насловљено је на моје име и презиме, али ја га разумем као признање и свима онима који су учествовали у победама које сам прослављао, као и у поразима из којих сам учио - казао је Стојковић.

Додаје да су за овај тренутак заслужни његова породица, тимови за које је играо, тимови које је тренирао, многи саиграчи, тренери, играчи, особље, још бројнија публика и навијачи.

Наводећи да су одликовања често израз подршке, Стојковић је казао да у овом тренутку са радошћу прихвата орден као подршку целој фудбалској репрезентацији Србије да настави досадашње успехе и да на наредном светском првенству постигне најбоље могуће резултате.

- Та подршка не иде само мени, већ и свима онима са којима радим, стога ћу у име свих оних који Србију часно представљају дати реч да ову подршку коју су данас добили неће изневерити. Борићемо се и дати све од себе што можемо да Србија буде поносна на нас. Ми који представљамо спортску част једне мале, али за све нас највеће земље на свету - нагласио је Стојковић.

Како је рекао, као човек који је учествовао у многим тешким уталмицама узео је себи слободу да констатује да су ово тешка времена историјског такмичења и навео да у њима Србија може да има повољан резултат само уколико буде довољна јака, мудра и довољно сложна.

- Видовдан нас стално подсећа колико је важно да будемо ту једни за друге, посебно онда када је најтеже - казао је Стојковић.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Srbin
"Piksi: Даћемо све да Србија буде поносна на нас" - za MILION EVRA i ja bih dao sve od sebe, ali se ne bih pozivao na Srbiju!
Srbin&gepard;
1. ne piše se "dobijo" nego dobio! 2. FSS je leglo korupcije, kriminala, nepotizma i bahatosti koje se mora očistiti za dobro fudbala u Srbiji! 3. Sećam se koliko je trajalo Piksijevo cenkanje da bi prihvatio funkciju selektora. što znači da, ponavljam, fotelju selektora nije preuzeo iz patriotskih već iz materijalnih motiva...
gepard
Piksiju želim puno sreće i uspeha u Kataru a i dalje na klupi srpske reprezentacije i čestitam mu na priznanju.Za "Srbina"samo toliko da lupa ko otvoren prozor,ako nemaš informaciju koliko je FSS dobijo za plasman na prvenstvo u Kataru pitaj,nije sramota neznati,ali je sramota napadati bez razloga, ima onih koji znaju!Još jednom puno uspeha u Kataru selektoru i igračima!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.