Почетна / Фудбал / Репрезентација

MITRO'S ON FIRE: Хет-трик незаустављивог Александра Митровића против Шведске

Поред бравура маестралног нападача видели смо и ремек-дело Саше Лукића
ФОТО: В. Марковић

Фудбалска репрезентација Србије победила је у Београду Шведску са 4:1, у утакмици петог кола Лиге нација Б у Групи 4.

Шведска је повела у 15. минуту голом Виктора Класона, а затим је три гола постигао Александар Митровић, у 18. минуту, првом минуту надокнаде првог полувремена и у 50. минуту. Коначан резултат поставио је Саша Лукић прелепим поготком у 70. минуту.

Због казне, утакмица на стадиону „Рајко Митић” одиграна је пред децом узраста до 14 година.

Српски тим је од почетка имао иницијативу и први је озбиљније запретио у 14. минуту када је Андрија Живковић шутирао поред гола.

Минут касније после прве шансе Шведска је повела голом Класона, који је после доброг додавања Дејана Кулушевског лобовао српског голмана Вању Милинковић-Савића.

Србија је изједначила у 18. минуту голом Митровића, који је главом захватио лопту и послао је у даљи угао, после центаршута са десне стране Живковића.

Екипа Драгана Стојковића могла је да поведе у 21. минуту, али је после доброг продора по левој страни и центаршута Филипа Костића, Душан Влаховић шутирао поред гола.

Нову шансу Србија је имала у 32. минуту, Сергеј Милинковић-Савић је добро додао до Влаховића, чији шут је одбранио шведски голман, а у новој шанси поново је гостујући чувар мреже био успешнији и ухватио лопту после шута Душана Тадића.

Српски тим имао је после тога иницијативу, Костић је у више наврата имао добре продоре и проигравао саиграче, а после једног од таквих Србија је изборила корнер и у завршници полувремена повела. Тадић је извео корнер, највиши у скоку био је Митровић који је поново главом затресао мрежу.

У 48. минуту српски тим је извео лепу акцију у којој су учествовали Милинковић-Савић, Тадић и Влаховић, који се дриблингом ослободио противничких играча и додао лопту до Митровића, коме није било тешко да затресе мрежу и постигне 49. гол за државни тим. Судија је после тога проверавао да ли је био офсајд, али је после употребе ВАР технологије гол признат у 50. минуту.

Нови гол Србија је постигла у 70. минуту када је стрелац био Лукић са ивице шеснаестерца, после додавања Дарка Лазовића.

У 72. минуту игру је напустио Митровић, после оштријег старта Виктора Линделофа.

Шведска се у завршници ослободила и покушавала да направи шансу за гол, али није успела па се резултат до краја није променио.

За државни тим дебитовали су вечерас Срђан Бабић и Стефан Митровић.

После пет кола Норвешка и Србија имају по 10 бодова на водећим позицијама на табели. Словенија има пет бодова, а Шведска три.

У последњем колу Србија ће у Ослу у уторак играти против Норвешке, а победник групе ће се пласирати у Лигу нација А. Србија има бољу гол разлику, али је Норвешка за сада боља у међусобном дуелу, пошто је у Београду победила са 1:0.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Frojdovac
Sjajno! Svaka im čast!
gropn III
ma ne pamtite vi kakav je strelac bio Zoran Filipovic (neki)
Tako je
A tek Milan Pavkov....
SRBA
Bravo momci. Samo napred!
Joco
Lepo bogami i fina igra. Jedino će trebati više čvrstine u odbrani jer su Norvežanii jako agresivni,mada Slovencima su pretilii samo iz prekda i to ne Haland nego neki drugi igrači. Gol su im slovenci poklonili.
@Joco
Tako je, ne može se ozbiljna odbrana igrati sa tri igrača u zadnjoj liniji!
007
Će Gevara. Brazil Švajcarska Kamerun No Pasaran pored Mitra Duće Sergeja Vlahovića i družine.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.