Почетна / Фудбал / Репрезентација

Ћурчић: Нисмо се добро кретали без лопте, панично је било у одбрани

Селектор фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурчић изјавио је да је национални тим скупо платио грешке против Португалије и поручио да су играчи дали све од себе како би остварили позитиван резултат
ФОТО: УЕФА

Жеље није недостајало, агресивности можда. Кад је жеља у путању, играчи су дали максимум. Да ли је могло више, то је сада за анализу. Почетак другог полувремена био је добар, до изједначујућег гола смо најбоље изгледали током 90 минута. Нажалост, нисмо издражали после 1:1, а било нам је потребно десет минута да се стабилизујемо. Нисмо успели и платили смо данак кардиналним грешкама у низу код првог и другог гола – рекао је Ћурчић српским извештачима по повратку из Лисабона.

Према његовим речима један од главних разлога пораза била је игра у завршници.

Нисмо се добро кретали без лопте, нарочито пред њиховим голом после новог вођства Португалије. Имали смо пуно ситуација у нападу, нисмо се добро кретали и то је један од кључних проблема због којих нисмо дошли до позитивног резултата.

Он је истакао да је одбрана у појединим тренуцима деловала панично, као и да су Португалци користили сваку грешку.

Све је деловало панично, нисмо очекивали да ћемо такве ствари да направимо у јако важној утакмици и против оваквог противника. Скупо смо платили све грешке, нарочито код првог гола. Утисак меча и преломни тренутак је то што нисмо реаговали на помоћну игру код корнера, иако смо је очекивали – закључио је Ћурчић.

Репрезентација Србије се после пет кола налази на четвртом месту са једним бодом на табели И групе квалификација за Европско првенство.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

rip
KAKO PANIKA U ODBRANI? Odbrana ti je najiskusniji i novcano najvredniji deo ekipe.Cure,treba znati sastaviti ekipu,odrediti im mesta.Treba da znas ko u ekipi kosi,a ko treba da vodu nosi.Na kraju,najiskrenije,golman ti je rupa,a bolji sedi na klupi.Sta vredi jedna ili dve odbrane ako kod rezultata 0:0 primi pacerski gol.
djux
...da,da,golman rupa a tek onaj plavusan-panicar...
sasa s
inace sve ostalo je bilo super.majstore nisi kaliibar da vodis reprezentaciju.sta imas da kazes Maticu i Ivanovicu kad dodju posle Murinjovog treninga,sta ces da ih naucis,sta da kazes Kolarovu,sta da kazes svima ostalima koji u klubovima rade sa svetski priznatim strucnjacima,mogu samo da ti se smeju iza ledja.nasu reprezentaciju moze da vodi samo covek sa velikim autoritetom,poput Antica ,Mihajlovica.Piksija ili nekog slicnog njima,uzmi mladu reprezentaciju i posle se dohvati nekog superligasa i bog da te vidi,a ne ovako da se brukas
bolje je tako
Po toj tvojoj logici stvari i Abtic i Miha i Piksi su mali treneri za Murinja. Problem ne lezi u treneru, vec u igracima koji su umislili da su velicine i onda se setaju po terenu. U fudbalu je sve izmisljeno, nije Curcic uopste los trener. Podrska za Cureta, a nabedjene zvezde odstraniti iz ekipe.
FkpCascais
Nemoj toliko da se kriviš, u odnosu na igru sa Avokatom i Mihajlovićem ova tvoja Srbija je već mnogo bolja. Desna strana nije funkcionisala. I Portugal u gostima je veoma težak protivnik, nastavite sa ovim radom, popravite greške, i pobede će da nam se redjaju. Vidi se da ste ozbiljan trener, igru niste uopšte loše postavili, da je bilo izjednačenje priča bi bila druga.
kralj_brzina
Cuj kretanje, ja sam gledao setanje i kad smo gubili, toliko je bilo zalosno da se komentator u jednom trenutku pitao da li srbija uopste zeli pobedu i da li shvata situaciju posto on nevidi u nasoj igri zelju za pobedom i jasnu ideju u napadu! Ko je sastavljao tim? Ja sam mihi zamerao sto je prerano odsekao staru gardu i nije ukomponovao tim tako da ima i starijih i mladjih, a sta za tebe reci jado Mitrovic spic, pa ta kljusina nije mogla ni vola da ubode a kamoli zicer da zakuca u mrezu, da nebi matica obrukasmo se kao da smo sa novog zelanda! Otkaz odmah!
djux
..da,da partizanovi igraci su nule a tek onaj basta grobarcina im pokloni oba gola...cccc...
mister no
delovalo je kao da igra partizan , stojkovic dodaje nastasicu ovaj petrovicu koji opet pada preko lopte koja srecom dolazi do ljajica a on igra pas ka bezidejnom markovicu koji pokusava da pronadje mitrovica ali ovog ne bi ni legija puskom nasao... naravucenije : uvek kad je bilo vise partizanovaca u ekipi nikad nismo isli nigde .
Mirni !
Molim redakciju da nas poštedi ovih nebuloza. Dovoljno su nas izblamirali. Svako slovo o njima je greh. Treaba bojkotovati i sve utakmice ovog tima. Oni su nerealni. Oni su nedovoljno požrtvovani kad treba igrati za svoju državu. Svako vidi razliku u angažmanu u odnosu na klubove gde igraju za pare. Neka se samofinansiraju od prodatih ulaznica. I to svi redom ! Od predsjednika tog tela pa do zadnjeg na spisku !

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.