Почетна / Фудбал / Репрезентација

НИШТА ОД ЕП: Пирова победа кадета, Јовић срушио Норвежане

Србија после пет година неће имати репрезентацију на омладинском европском првенству. Орлићи су упркос победи над Норвешком у последњем колу завршног квалификационог турнира у Холандији неуспешно завршили циклус, иако су у тиму имали седморицу играча са прошлогодишњег завршног турнира, када је наша репрезентација стигла до полуфинала.
ФОТО: М. Спасојевић

Србија – Норвешка 4:2 (0:2)

СТРЕЛЦИ: 0:1 – Еспејорд (из једанаестерца) у 8, 0:2 – Торсби у 45+1, 1:2 – Јовић у 50, 2:2 – Радоњић у 78, 2:3 – Шапоњић у 83, 2:4 – Јовић у 89. минуту

СТАДИОН: „Марсдијк” у Асену. ГЛЕДАЛАЦА: 200. СУДИЈА: Матија Жганец (Словенија). ПОМОЋНИЦИ: Грегор Ројко (Словенија) и Ричард Брондијк (Холандија). ЖУТИ КАРТОНИ: Грујић (Србија), Бјеркјер (Норвешка).

СРБИЈА: Манојловић, Стевановић, Јовановић, Бабић, Богосавац (90. Радемахер), Гајић, Десанчић (46. Јовић), Живковић, Грујић, Михајловић (46. Радоњић), Шапоњић.

НОРВЕШКА: Братвет, Мартинсен, Утвик (71. О. Јенсен), У. Јенсен, Бјеркјар, Торсби, Сакор, Конрадсен, Бјердал (41. Ингербригтсен), Битићи (79. Ашеим), Еспејорд.

 

Прокоцкани зицери, рани једанаестерац за Скандинавце, можда и касно увођење Луке Јовића, узроковали су минус од два гола на полувремену.

Јовић је убрзо по уласку у игри смањио на 1:2, Немања Радоњић успео је да изједначи, Иван Шапоњић и да преокрене резултат, Јовић тријумф учини убедљивијим, али победа је нажалост била пирова јер је Холандија освојила бод више: Србија – Норвешка 3:2 (0:2).

Да су изабраници Ивана Томића савладали Викинге скочили би само на другу позицију у групи, недовољни за место међу осам најбољих европских репрезентација.

Ако је за утеху, главни играчи селекције коју је предводио Иван Томић попут Јовића, Шапоњића, Живковића, Грујића, Бабића, Стевановића, Гајића вероватно ће путовати на Нови Зеланд на СП за играче до 20 година (30. мај – 20. јун). 

 

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pera
Pola tima i vise Ramadanijevo!! Sramoto Tomicu!!
Ja
Koje lazi jer nema boljeg golmana?! Milinkovic Savic, Rajkovic i Radunovic! Vodi kuci Manojlovica ako ti je tolko Dobar!!
Jadan Ja
E ,moj zemljače ...trebalo bi da te je sramota što pišeš laži,ali očigledno u ovom brlogu stid i sram ne stanuju.Srećno tebi bilo ,a još više onima koje ti vaspitavaš..trebaće im
Прикажи још одговора
Ja
Tomic nema pojma! Svaka utakmica drugi sastav!! Gde ti je golman Radunovic sto je sklonjen!!
captain
Ovog priucenog selektora Tomica treba da je sramota, izmislio je neka dva vezna igraca, Desancica i Bainovica koji nikada nisu bili pozivana u reprezentaciju, a nije pozvao dva supertalentovna igraca Lukica i Pantica, koji su u proslosti bili glavni igraci ove generacije. Stidi se Tomicu!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.