Почетна / Фудбал / Репрезентација

Здјелар пред СП: Да резултат буде достојан да о њему причају наредне генерације

Српски фудбалер Саша Здјелар рекао је да је оптимиста пред почетак Светског првенства за играче до 20 година, које ће крајем месеца почети на Новом Зеланду
ФОТО: ФСС

Брзо сам се адаптирао на промену временске зоне и први утисци су заиста веома позитивни. Имамо одличне услове за тренинг, мирно је, нема гужве и других гостију, усресређени смо једни на друге, за сада дишемо као једна велика породица. Селектор нас постепено уводи у финиш припрема за старт. За сада је све у најбољем реду, нестрпљиво чекамо почетак – рекао је Здјелар за сајт Фудбалског савеза Србије.

Србија ће 31. маја почети такмичење на Светском првенству за играче до 20 година на Новом Зеланду. Први противник биће Уругвај, а у Групи Д су још Мексико и Мали.

Здјелар је истакао да његову екипу не оптерећује резултат репрезентације Југославије, која је 1987. године тријумфовала у Чилеу на Светском првенству у истом узрасту.

Био је то изузетан резултат, али не желимо да нас то много оптерећује. Немамо притисак, напротив, то нам је додатни мотив, али то је догађај који је давно иза нас, а ми сада први пут представљамо Србију на једном оваквом такмичењу и шта год да урадимо, наша имена ће такође бити уписана у историју. Потрудићемо се да и резултат буде достојан да о њему причају неке наредне генерације – казао је Здјелар.

Његов саиграч Филип Јанковић рекао је да никада није био спремнији него за такичење на Новом Зеланду.

Слушам сваки савет селектора и спреман сам да оправдам очекивања. Пуно се причало о мом повратку, једно време сам био одсутан из селекције, али поново сан ту, можда и у најбољој форми икада. Иза мене је солидна сезона у Катанији, прва сениорска, и могу да будем задовољан. Много сам напредовао у протеклом периоду – рекао је Јанковић.

Он је навео да је била „огромна пажња и тензија” на њему док је био у Србији, али да је то превазишао одласком у Италију.

Част ми је да будем део селекције Вељка Пауновића коме се захваљујем на поверењу и трудићу се да му то узвратим онако како најбоље знам - добром игром. Имамо квалитетну екипу, која има високе домете. Оптимисти смо, али нећемо много да обећавамо, најбоље је ићи корак по корак. Група нам је доста тешка, сада размишљамо само о томе како да прођемо у други круг, а онда ћемо постављати следеће циљеве – рекао је Јанковић.

Србија ће 31. маја играти против Уругваја, три дана касније састаће се са Малијем, а 6. јуна са Мексиком.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.