Почетна / Фудбал / Репрезентација

Орлови тумарају преко села да би стигли до „града Кинеза“ - Елбасана

Пут од Тиране до Елбасана, којим ће проћи фудбалска репрезентација Србије на утакмицу против Албаније дуг је 45 километара и представља највећи безбедносни изазов за домаћине
ФОТО: И. Милутиновић

До овог малог места путује се око сат времена уз поштовање ограничења и узане брдске путеве.

Фудбалери Србије спаваће у Тирани одакле ће се кроз центар града и булеваре запутити у Елбасан, град који има 100.000 становника и велику стопу незапослености.

На излазу из Тиране ка Елбасану пролази се кроз ексклузивни део града где су смештене бројне резиденције дипломата, а на том месту кружни ток одваја пут ка Елбасану.

Након кратког аутопута, који је у изградњи, путоказ води ка узаном сеоском путу, пуном кривина и са густим саобраћајем где је на појединим местима ограничење 30 километара на сат.

Около је доста запуштених кућа и порушених објеката, ресторана, поред пута има пуно продаваца воћа и поврћа.

Тим кривудавим путем долази се до укључења у нови тунел, који је дугачак два километра и део је аутопута у изградњи.

Интересантно је да је Елбасан у време комунизма био индустријски град, а у то време због добрих односа комунистичке власти са Кином у њему је боравило пуно Кинеза који су овде радили и живели.

До стадиона се долази широким булеваром. Стадион је изграђен ове године, капацитет му је 13.000 места, испуњава све услове УЕФА и у њега је до сада уложено око пет милиона евра.

Шарене вишеспратнице око стадиона место су где је забрањено гледати утакмицу Албанија - Србија због безбедности.

Зграде које красе околину стадиона Елбасан Арена тренд су који је у Албанији поставио премијер Еди Рама, док је био градоначелник Тиране.

Утакмица између Албаније и Србије игра се 8. октобра од 20.45 сати у Елбасану.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

kvrga
na red dosla i geografija... sutra citajte: uticaj venere i merkura na digestivne organe defanzivne linije orlova.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.