Почетна / Фудбал / Репрезентација

Немања Јовичић окупио Србе у Бечу: Гледамо меч против Албаније, да покажемо ко смо и шта смо!

Поводом утакмице фудбалских репрезентација Албаније и Србије у Елбасану Срби у Бечу организују окупљање у центру града и гледање сусрета
ФОТО: Танјуг

Поводом утакмице фудбалских репрезентација Албаније и Србије у Елбасану Срби у Бечу организују окупљање у центру града и гледање сусрета.

На бечком тргу Пратерштерн више десетина, претежно младих Срба, и њихових пријатеља окупило после подне узвикујући пароле попут „Србија, Србија”, „Косово је срце Србије”, као и носећи српске заставе.

Они ће потом кренути ка тргу „Колумбусплац” у десетом бечком округу, где ће им се придружити друга група навијача како би заједно гледали утакмицу у једном бечком кафићу.

Немања Јовичић, рођени Бечлија, родом из Републике Српске, организовао је окупљање у Бечу, зато што је желео да покаже да Срба има много у главном граду Аустрије, али и да протестује против срамне одлуке УЕФА.

Окупио сам Србе у Бечу да би протестовали против срамне одлуке УЕФА, која нам је одузела шест бодова због инцидента изазваног од стране Албанаца на београдском стадиону – рекао је он за Танјуг.

Јовичић додаје да је циљ да се окупи што већи број Срба, како би показали да „нас има и да смо ауторитет у овом граду“.

Иако према званичним статистикама има 250.000 Срба у Бечу, нигде их не можете видети у свакодевном животу. Зато смо ово организовали. Дошло је време да докажемо ко смо и шта смо. Има нас, ту смо, ово је Беч, ово је Србија – рекао је он.

Поред српских застава Срби су носили и заставе Републике Српске, Грчке, Русије, као и самопроглашене Доњецке републике.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bezubi
Sine , idi uci skolu, okani se takvih rabota. Tvrdim da su ovi klinci iz dijaspore raspusteni do kraja. Kad se sti sta su sve skandirali u u St. Peltenu protiv Azera, povraca mi se...
glava
Decko mani se corava posla.
Bogdanov
jel to tebi krivo sipac aaaa... 2-0 2-0 2-0... PLAAAACI BREEEEE Kosovo Je SRBIJA!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.