Почетна / Фудбал / Репрезентација

Ивановић и Тошић: Прија нам подршка народа

Капитен фудбалске репрезентације Србије Бранислав Ивановић рекао је да је инцидент са каменовањем аутобуса додатно мотивисао екипу ка победи против Албаније (2:0) и поручио да осећа велику веру и подршку народа
ФОТО: Д. Жарковић

- Тек сада видимо колико је била битна победа у Албанији. У овом тренутку нам је најважније да имамо подршку народа и на томе мора да се базира култ репрезентације. Надам се да ћемо у будућности остати на овом путу и да ћемо успети да оправдамо поверење, Верујем у снагу екипе и да можемо да се изборимо са свим противницима - рекао је Ивановић Танјугу.

Капитен је изјавио да је на његовом тиму био велики притисак, али да су играчи били психолошки спремни за њега.

- Од почетка смо контролисали дешавања на терену и забележили заслужен тријумф. Победа је могла да буде слађа, да смо њом отишли на шампионат Европе. Ипак, она је променила атмосферу у Србији што се тиче фудбала, репрезентације и свега око нас.

Он је нагласио да се осећао безбедно у Албанији, упркос инциденту када је по доласку у Тирану разбијено стакло на аутобусу са српским фудбалерима.

- Знали смо да играмо за цео народ, све Србе у региону, земљи и на Косову. Дуел је носио префикс високог ризика, али је организован на високом нивоу. Осећали смо се безбедно, и поред инцидента. Био је то један додатни мотив за нас. Ова утакмица је и пре почетка била историјска, драго нам је што се завршила са позитивним исходом.

Дефанзивац Челзија истакао је да повреда, због које је морао да напусти терен у Елбасану, не делује безазлено и да ће накнадни прегледи установити колико је она озбиљна.

Излазак капитена није се превише осетио у игри српског тима, пошто га је Душко Тошић на прави начин одменио.

- Велика победа за нас, посебно јер знамо какав је ривалитет између две земље. Била је напета атмосфера, доста тога се писало пре утакмице, али смо уз велику борбеност смогли снаге да тријумфујемо. Можда меч није био леп за око, али смо играли као екипа и заслужено победили - додао је Тошић.

Поручио је да жали што победа у Албанији није имала утицај на пласман на шампионат у Француској.

- Имамо јако добру екипу, али разне околности су допринеле да се не нађемо на ЕП. Почело је од утакмице против Албаније код куће, али Србија има будућност. Срећан сам што смо на крају одбрадовали нацију.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Karlo Veliki
Narod je uvek bio uz repezentaciju ali ne i vlast. Tacnije vlast je uz repezentaciju samo kada treba da se slika.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.