Почетна / Фудбал / Репрезентација

У Прешеву славили пролаз Албаније на ЕП уз повике „Убиј Србина”, Станковић позива на одговорност

Албанци у Бујановцу и Прешеву су у недељу вече на улицама прославили пласман фудбалске репрезентације Албаније на Европско првенство, а због скандирања у Бујановцу „Убиј, закољи да Србин не постоји”, полиција ради на откривању починилаца, преносе локални медији
ФОТО: АП

Понашање дела локалних Албанаца у Бујановцу оштро је осудио и председник Координационг тела за Прешево Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић, затраживши од надлежних органа да утврде, што пре, све чињенице о тим дешавањима.

Он је рекао Танјугу да треба утврди и да ли је то било спонтано окупљање или организовано и да ли, „ако је било организован, треба утврдити ко га је организовао”.

У сваком случају не подржавамо такво понашање јер су прекршени сви кодекси и норме навијачког понашања – рекао је Станковић.

Више тужилаштво дало је налог Полицијској управи у Врању за подизање кривичне пријаве против непознатог починиоца или више њих који су у недељу увече у Бујановцу починили кривично дело изазивање верске нетрпрељивости, преноси портал „bujanovacke.rs” позивајући се на незванична сазнања из полиције.

Током славља у Бујановцу чуло се скандирање „Убиј, закољи, да Србин не постоји”, чиме је, по оцени Тужилаштва, почињено кривично дело изазивање расне, националне и верске нетрпељивости, наводи тај портал на српском језику.

У Прешеву и Бујановцу нико се данас од преставника Албанаца није огласио поводом овог инцидента у Бујановцу, пренео је тај портал.

Портали на албанском језику, као и портал „Бујановачке” објавилили су снимке навијача који славе у Прешеву и Бујановцу на којима се види доста младих људи од којих су неки носили обележја репрезентације Албаније и симбола те државе.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

daka
okey samo bilo bi posteno sankcionisati i istraziti prozivke nasih navijaca, sa istom parolom. #dvostrukistandardi
Sinekura doktora Terze
I ovde se vice ubi zakolji pa nijedan novinar ili ne dao bog predsednik kluba da ih poizbacuje i zauvek zabrani ulazak na stadion.
Brandon
Sve je to politika u sportu,Evropa ne zna sto radi,nemojte biti iznenadjeni ,kada cJeli balkan utisa Rusija........Svaki rat je poceo putem sporta sto nebi i treci,da se vec jednom stane na put evropskom sovinizmu i fasizmu........
glava
Kakva drzava,takvi i gradjani.
crno-bijeli
Kako te nije sramota to pisati. Vi ste pjevali "ubih šitara" nakon poviesne pobjede protiv Velike Albanije u svim gradovima Male Srbije. Pokrij se i navijaj za Albaniju na EP.
Bojan
A ti si covek koji si ubacen kao strain element, pa po naglasku bi to rekao. Zato budi obazriv na svoj komentar, koji je netacan i lazan. Ako ti je draza i bliza Albanija tamo idi, jer ti je to tvoje okruzenje. Sramota je da ovako nesto komentarises.
Kosovo je Srbija
2-0 2-0 2-0 2-0 2-0 2-0 2-0 2-0........... UNISTILI SMO VAS I TO CE OSTATI ZABELEZENO ZAUVEK U ISTORIJI FUDBALA, PLAAAAAACI OD MUKEEEE
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.