Почетна / Фудбал / Репрезентација

ФУТСАЛ БИТКА ЗА МЕДАЉУ: Орлови пали у продужетку, следи битка за европску бронзу (ВИДЕО)

Србија није успела да одоли Русима са "бразилским шмеком", одлучујући гол постигао Ромуло у првом продужетку
ФОТО: Н. Неговановић

Србија – Русија 2:3 (0:1, 2:2)

БеоградДворана: Београдска арена. Гледалаца: 11.200. Судије: Ондреј Черни (Чешка) и Марк Биркет (Енглеска). Црвени картон: Едер Лима (Русија) у 35. минуту.

СРБИЈА: Аксентијевић, Перић, Живановић, Ракић, Радовановић, Милојевић, Јањић, Пршић, Лазић, Коцић 1, Симић 1, Момчиловић, Стојковић, Рајчевић.

РУСИЈА: Викулов, Шајакхметов, Переверзев, Лисков, Сергеев, Кутузов, Едер Лима 1, Абрамов 1, Робињо, Густаво, Миловано, Ромуло 1, Шакиров, Давидов.

Стрелци: 0:1 Едер Лима у 12:45, 1:1 Коцић у 25:50, 1:2 Абрамов у 32:27, 2:2 Симић у 35:19, 2:3 Ромуло у 43:32.

 

Пре два месеца у квалификацијама за СП Србија и Русија играли су у Турској и тада су Баћушке биле боље (2:1), али сада сви очекују другачији исход и прву, историсјку медаљу за Орлове.

У трећем минуту први покушај Едера Лиме, али Аксентијевић вади лопту из доњег десног ћошка. У истом минуту на другој страни покушао је Пршић, али се ни Густаво није дао преварити.

Из слободног ударца је покушао Ромуло у шестом минуту, лопта је окрзнула Стојковића, но на срећу Аксентијевић је био опрезан.

Минут касније одличан ударац капитена Орлова Перића, али Густаво попут мачка избацује лопту у корнер.

Дуго се ништа није дешавало, а онда је Абрамов после корнера у 12. минуту искористио непажњу чувара, шутира са ивице голмановог простора, на срећу преко гола.

У 13. минуту нови напад Руса, Аксентијевић добро реагује после улаза Ромула по корнер линији, а потом шутира Кутузов, али је изблокиран.

Испоставило се да је 13. минуту био баксузан по Орлове. Капитен Перић је погрешио, Едер Лима је заобишао Аксентијевића и скоро из корнера шутирао у гол, а лопта је преко Симића завршила у мрежи - 0:1.

Два минута касније колосална шанса за Србију. Сјајна акција после слободног ударца, Руси су изиграни, Живановић шутира у празан гол, али Едер Лима зауставља лопту скоро на гол линији.

У 16. минуту можда и боља прилика, лопта изведена из аута, Рајчевић је сам пред голманом Русије, али Густаво прави шпагу и брани ногом.

До полувремена још неколико полуприлика, а онда у 22. минуту бомба Рајчевића из волеја после корнера, али лопта пролази неколико центиметара од стативе. Недуго потом покушава и Перић, али Густаво вади лопту испод пречке.

Пенал за Србију у 24. минуту, капитен Перић је прошао, срушио га је голман Густаво, али се Енглез Биркет правио Енглез и остао нем.

Ако контакта није било, чудо онда да је Густаво изашао због повреде!

Ракић у 25. минуту шутира у малу мрежицу, али новајлија на голу Викулов одлично брани.

Неколико секунди касније на другој страни Ромуло замало не погађа оквир Аксентијевићевог гола.

А, онда мајсторија Коцића у 26. минуту, на пола терена је "послао по бурек" Бразилца Робиња, а онда левицом са десет метара "пробушио" Викулова - 1:1.

Тридесетак секунди касније поново Коцић сјајно шутира, али лопту испод пречке вади Густаво, који се вратио на гол.

У 29. минуту изостало је преузимање, Шајакхметов је избио сам пред Аксентијевића, али је наш голман остао несавладан.

Минуту касније поново Коцић бацака ривале по подлози, а онда левицом испаљује још једну бомбу, али је Густаво одличан пред мрежом.

Тачно десет минута пре краја после корнера покушава Шајакхметов, али је Аксентијевић извео шпагу и извукао лопту из ћошка.

У 33. минуту поново воде Руси. По левој страни лопта је дошла до Абрамова, он је подбо и пребацио Коцића, кренула је борба за позицију, лопта је одскочила, Коцић није успео да је избаци главом, а Абрамовој је левицом спровео у мрежу Србије - 1:2.

На 5:25 до краја Едер Лима је добио други жути картон и искључен је. Србија има играча више. Али, Коцић шутира тик поред стативе из слободног ударца.

Тотална офанзива Орлова. Руси имају пет фаулова, сваки следећи је као пенал.

Али, нема везе, Симић погађа у 36. минуту. Са играчем више Перић налази Симића пред мрежом, који лопту спроводи у мрежу - 2:2. Руси су комплетни.

У 38. минуту Лисков има две сјајне прилике, први пут брани Аксентијевић, а други пут лопту шаље преко гола.

Индирект за Орлове тридесетак секунди пре краја. Опет покушава Коцић, али је Густаво поново маестралац.

Продужеци!

Одмах је покушао Рајчевић, али Густаво долази до 11. одбране.

У 43. Аксентијевић два пута спасава Орлове, једну лопту вади из празног гола. Ипак, у 44. минуту нема спаса. Лопту упућену из аута нико не дира, она долази на два метар од гола где је нашем играчу кроз ноге шаље Ромуло - 2:3.

Али, једва да је прошло педесетак секунди, капитен Перић шутира са више од десет метара, лопта пролази кроз ноге Густаву, али је он стиже пре него што је прешла гол линију.

У другом продужетку играли смо и са пет играча, али праве прилике није било. А, није направљен ни тако жељени фаул, шести, за казнени ударац.

У суботу се игра за бронзано одличје, а на мегдан Орловима ће Казахстан који је у другом полуфиналу изгубио од Шпаније са 5:3.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

sused
drugi gol Srbije iz ofsajda
komšija
Za tvoju futsal edukaciju u futsalu ne postoji ofsajd

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.