Почетна / Фудбал / Репрезентација

ОДЛАЗАК ЛЕГЕНДЕ: Преминуо Слободан Сантрач

Легенда српског и југословенског фудбала Слободан Сантрач преминуо је данас у Београду у 70. години.
ФОТО: Танјуг

Сантрач је фудбалску каријеру градио у ОФК Београду и Грасхоперсу, док је био члан и Партизана и Галенике.

У сезони 1971/72. добио је „бронзану копачку”, као трећи стрелац Европе са 33 постигнута гола.

За национални тим СФР Југославије одиграо је осам мечева и постигао један погодак.

Као селектор, Југославију је предводио од 1994. до 1998. године.

Информације о комеморацији и сахрани легенде југословенског фудбала биће накнадно објављене.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ercov
Da li slucajno ili namerno ne pominjete osvajano drzavno prvenstvo i Srednjoevropski kup 1978 u dresu FK Partizan.
AcA
Ono sto je uradio sa reprezantacijom niko posle njega nije... Razbili smo Cehe, Madjare i nosili se hrabno protiv holandjana. Realno imao je jak tim ali imao je i igru. Posle toga repka nije igrala tako konstantno dobro vec su krenule oscilacije. Neka mu je vecna slava.
Hvala Saniju
NEzaboravnih je mnogo trenutaka bilo za ljubitelje fudbala u bivšoj SFRJ,a i kasnije,koji su bili režija Slobodana Santrača!Meni je ostalo u sećanju proleće 1978. i to u maju po teškom terenu,kada je nakon vodsva Partizana od1:0, Crvena Zvezda golovima Džajića i Filipovića za 3 minuta preokrenula ( iz klasičnih kontranapada) rezultat u svoju korist. A onda su Vukotić i Santrač(odnosno ceo tim tadašnjeg Partizana) ponovo lomili Zvedu dok je nisu na kraju polomili potpuno.Ostala u sjećanju velika požrtvovnost Santrača,i naravno treći gol koji je postigao. Takođe i način radovanja Sanija!Inače to je bio jedan od najlepših derbija.Partizan je tad vodio Biće Mladinić i u toj sezoni su dobili svih šest derbija sa ostalim timovima tzv."Velike četvorke" SFRJ fudbala. Santrač se u Partizanu dokazao i kao veliki borac i vatreni Partizanovac, a ne samo kao do tada već afirmisani golgeter poput Nemca Gerda Milera!
Balkanac
Hvala ti majstore! Hvala! Za sve ono sto si dao u fudbalu i ucinio srecnije moje detinstvo. LEGENDA !!!!
srele
Veoma mi je žao. Ipak je rano otišao. Bio je jedan od najboljih. Neka mu je vječna slava i hvala.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.