Почетна / Фудбал / Репрезентација

Адвокат пецнуо претходнике: Увек сам се питао како оваква екипа не постиже резултате!

Нови селектор фудбалске репрезентације Србије Дик Адвокат рекао је да нема изговора и да екипа мора да избори пласман на Европско првенство у Француској 2016. године
ФОТО: Н. Неговановић

Друге опције не постоје и тако морамо да се понашамо. Увек сам се питао како оваква екипа не може да постиже значајне резултате. Мислим да могу то да променим. Видео сам да у игри Србије има доста осцилација и то мора да се промени, екипа зна да игра, али не зна да побеђује. Волим нападачки фудбал, добро организован и лопту у поседу – рекао је Адвокат на конференцији за новинаре у Кући фудбала у Старој Пазови.

Он је навео да талената код српских фудбалера никад није био проблем.

Гледао сам снимке из претходних мечева и видео сам да је екипа талентована, али да није спремна за велика такмичења. Србија има играче који воле да играју за репрезентацију, таленат није довољан, али постоје и друге особине – објаснио је холандски стручњак.

Адвокат је потврдио да је изабрао селекцију Србије и јер је желео да се опрости и одмори од клупског фудбала.

Пре 14 дана сам добио позив Србије и одлучио да га прихватим, али и да се опростим од клупског фудбала. Знам колико Србија има квалитетну екипу. Имам визију. Питање новца није било пресудно, већ чињеница да можемо да будемо успешни – истакао је нови селектор Србије.

На питање да ли зна да Србија има доста проблема са мотивацијом против слабијих репрезентација, Адвокат је казао:

Не постоје слабе екипе, играња против Данске и Португалије не треба да представља мотив, али фудбалери морају да схвате и да су мечеви против Јерменије и Албаније, који нису слаби противници, веома важни.

Адвокат је у каријере водио репрезентације Холандије, Уједињених Арапских Емирата, Јужне Кореје, Белгије и Русије.

Када су у питању клубови, био је тренер Харлем, Дордрехт, ПСВ Ајндховен, Глазгов Ренџерс, Менхенгладбах, Зенит и АЗ Алкмар.

Највећи успех у каријери направио је са руским Зенитом, пошто је 2008. године освојио тадашњу Лигу УЕФА и континентални Суперкуп.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

rocky
Ja se pitam zasto je Dick zamenio mirne penzionerske dane za ovaj angazn]man, a da pa nece morati da radi nista a uzimace pare a nece nikom ni odgovarati za neuspeh
riki
Tek ce da ti bude jasno,kada ti budu Tole i ostali menadzeri budu sastavljali ekipu.
miki
U formaciju 3-3-1-3,s desna na levo: brkic - neven,bane,matija - kuzma,matic,kolarov - tadic - bambi,adem,markec.
slaninar
brkica obavezno na gol
miki
Bravo. Prvi dobar potez katadzica. Svi u napad!
dzo
Srbin je uspesan kad stranac zapoveda to pravilo bi trebalo primeniti kao pravilo

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.