Почетна / Фудбал / Репрезентација

Неуништиви Томислав Караџић: Поново ћу се кандидовати за председника ФСС!

Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Томислав Караџић најавио је да ће се поново кандидовати за ту функцију, али тек након што национални тим избори пласман на ЕП у Француској 2016. године

Томислав Караџић је изјавио да је Адвокат изабран за селектора државне репрезентације због великог искуства у раду с националним тимовима.

Адвокат ће репрезентацију Србије предводити до краја Европског првенства у Француској 2016. године.

Дик Адовакт ће следеће две године водити репрезентацију. Он испуњава све критеријуме које смо поставили а његово искуство обећава и храбри јер ради већ 30 година без иједне паузе – рекао је Караџић новинарима у Спортском центру у Старој Пазови.

Караџић је истакао да 66-годишњи Адвокат има велико искуство у вођењу националних тимова и подсетио да је deset година радио са различитим репрезентацијама.

Хтели смо искусну и одговорну личност и мислим да смо је добили. О потврди његовог квалитета говоре и освојени трофеји јер их има чак 14 – рекао је Караџић и додао да очекује да ће Адвокат унапредити игру репрезентације Србије.

Очекујем да ће доћи до напретка у игри. У претходне две године смо реконструисали игру, имамо велики број младих и квалитетних играча и верујем да ће искуство, знање и чврста рука Адвоката учврстити и подићи игру на виши ниво.

Караџић је истакао да је у преговорима са холандским тренером отворена могућност да он предводи репрезентацију и после Европског првенства у Француској.

Понудио сам му уговор на четири године, чиме смо отворили ту могућност, ако све буде ишло по плану. У току квалификација можемо ићи и на нови уговор, чиме ће се продужити његов рад са националном селекцијом – рекао је Караџић.

Председник ФСС се захвалио претходним селекторима Синиши Михајловићу и Љубинку Друловићу на урађеном.

Захвалио бих се Синиши који је селектирао коректан тим, подмладио екипу и сада имамо потенцијал са којим ће искусни селектор моћи да направи искорак, поготово на резултатском плану који нам недостаје. И Друловић је одиграо значајну улогу, обавио је све што смо од њега тражили – рекао је Караџић.

Коментари17
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

rocky
Nije mi jasno sta rade novinari zasto ne traze njegovu ostavku u drugim novinama objave par informacija za celne ljude nekih preduzeca i op odmah smene a ovaj nam unistava fudbal godinama i niko ni da bekne, sramota dva penzionera treba da nas vuku za nos a taj drugi je Dick ( muski polni organ u prevodu sa Engleskog) koji je penzionerske dane zamenio sa selektorskom funkcijom da zaradi jos nesto para pod stare dane
kralj_brzina
Samo se jedno moze reci za njega, Lazov i Prevarant.
Стефан
Удри, удри, удри Толе удри Толе у тарабе Удри, удри, удри Толе удри Толе у саргије Удри, удри, удри Толе удри Толе у тепсију Удри, Толе јој, јој, хоћу, бона кажи у шта треба удараи још Само напред Толе, само весело, идемо!!!
Стефан
Треба већ једном да оде упропастио је српски фудбал скроз. Клубови никада слабији нису били то се види у европским такмичењима. Учествујемо на сваком треће великом такмичењу, еуро смо пропустили у Аустрији и Швајцарској, Украјини и Пољској, светско у Бразилу. Зар то није довољан разлог да оде Караџић или треба нешто још горе од овога да се деси? Треба да дође неко амбициознији и поготово одговорнији да се зна ко је одговоран за избор селектора ко за неуспех тј. неиграње на великим такмичењима...
Стефан
Треба већ једном да оде упропастио је српски фудбал скроз. Клубови никада слабији нису били то се види у европским такмичењима. Учествујемо на сваком треће великом такмичењу, еуро смо пропустили у Аустрији и Швајцарској, Украјини и Пољској, светско у Бразилу. Зар то није довољан разлог да оде Караџић или треба нешто још горе од овога да се деси? Треба да дође неко амбициознији и поготово одговорнији да се зна ко је одговоран за избор селектора ко за неуспех тј. неиграње на великим такмичењима...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.