Почетна / Фудбал / Репрезентација

Караџић: Да није било тајно гласање, уверен сам би Косово добило много више гласова

Председник ФСС по повратку из Будимпеште потврдио да се Српска кућа фудбала неће предати и да ће у наредним данима предузети конкретне мере
ФОТО: Н. Неговановић

УЕФА је на Конгресу у Будимпешти пре два дана направила преседан и донела политичку одлуку да прими ФС такозване државе Косово под своје окриље.

Делегацији ФСС коју је предводио председник Томислав Караџић, недостајао је само један глас да и пети пут онемогући пријем поменутог Савеза у чланство европске куће фудбала.

Фудбалски савез Србије водио је велику борбу још од 2008. године у којој је остао усамљен, јер су одавно разне европске федерације примиле под свој кров рукометаше, кошаркаше, одбојкаше самопроглашене државе Косово. 

- Ово је политичка одлука са несагледивим последицама за европски фудбал, а ФСС је у претходне четири године учинило готово невероватне ствари како би осујетио нападе косовског савеза. После пријема свих других гранских савеза, а нарочито уласка Косова у Међународни олимпијски комитет било је јасно да је само ствар тренутка када ће и УЕФА односно сутра ФИФА примити их под своје окриље. Свакако да на овај начин не желим да тражим алиби и не дај боже кривим друге савезе, иако искрено мислим да су могли много више да ураде са тиме би и наша позиција била лакша. Овде је јасно да се ради о плаћању рачуна погрешне политике политичких елита од пре двадесет и више година, али и тренутног утицаја неких великих политичких центара - истиче Томислав Караџић, председник ФСС.

Такозвано ФС Косово је прошло на мала врата, уз кршење Статута УЕФА.

- Да није било тајно гласање, уверен сам би Косово добило много, много више гласова. Знали смо то после разговора са многим чланицама УЕФА. Представници тих земаља имали су јасна упутства да следе политику своје државе, а подсетићу да је 38 земаља чланица УЕФА признало независност Косова. После свега, никада УЕФА није била овако подељена,а мени импонује да је чак десет држава чије су владе признале независност Косова, биле уз ФСС. Мислим да знам које су то земље, али никада нећу рећи, јер ти људи могу имати проблема због тога што су поступали према својој савести и оно што је важније, правди. А, правда је поражена у Будимпешти за један глас.

Најавили сте могућност да се ФСС жали Спортском суду у Лозани?

- Наредних дана све ће бити јасније, али ФСС наставља борбу без обзира на ову одлуку која представља преседан.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Друже Толе шта се правиш луд а добро знаш да је тај један глас од ,,браће,, Македонаца. Пошто си ти лично заједно са ФСС лобирао за оног мафијаша да постане председник УЕФА а он прогурао Косово, морално је да поднесеш оставку а такође и целокупни ФСС, ви сте гробари Српског фудбала пар зар сте слепи шта вам се догађа у свим лигама општа нерегуларност, навео би само један пример утакмица Колубара-Напредак 3-1,, ма Колубара толико јака... Опште расуло у свим лигама... Толико има чудних резултата али мало је места св то навести,,,, Потребна је тотална реорганизација свих лига и савеза а политичаре послати да се баве политиком фудбал оставити искреним фудбалским радницима... Шта ће се догодити ако у квалификацијама за ЛШ Звезда добије за противника првака Косова што из ранијих искустава неби било чудо,,,, Морално и реално би било да сви комплетно поднесете оставке а не да наросу причате бајке,,све сте то знали.. болно али реално
dejan
ovaj nikako da objasni javno zasto je lobirao u regionu i fss glasao za sadasnjeg predsjednika uefe,,,,odnosno glasanjem zanjega glasali su za struju koja je ovo napravila,,,,,,,tole objasni zasto ste imali pogresnu procjenu prilikom odabira predsjednika uefe ,,,dosta lazi reci posteno sta je upitanju neznanje previd ili novac neko primio
AcA
Mislim da je taj jedan glas Sukerov, posto si ga onako lepo podrzao kao brata sada ga pitaj za koga je glasao.
cacak
A Karadzic dam i goloruk protiv svih.Hitno mu treba dati orden.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.