Почетна / Фудбал / Репрезентација

Никола Жигић о Муслину: Прави избор за Србију

Никола Жигић који је последњих годину дана без клуба, али вредно тренира са Бирмингемом каже да су челници ФСС направили одличан потез када су на место селектора Србије поставили Славољуба Муслина.
ФОТО: Н. Неговановић

Некадашњи нападач Орлова верује да ће тренер с којим је имао прилике да сарађује у Црвеној звезди направити складну атмосферу, која ће донети резултате и пласман на Мондијал у Русију 2018. године.

- Долазак Муслина је пун погодак. Имао сам част да сарађујем с њим. Одличан тренер и још бољи човек. Велику захвалност дугујем Муслину за све што сам постигао у каријери. Дао ми је прилику, коју сам искористио на прави начин. Очекујем да ће све „скоцкати” и у репрезентацији и да ће после дуго времена публика поново бити уз репрезентацију. Верујем да ћемо са Муслином славити одлазак на СП у Русију. Имамо одличну генерацију, али им је била потребна чврста рука, а и то је сада решено – рекао је  Никола Жигић, некадашњи репрезентативац Србије.

Да ли очекујете велике промене у тиму у односу на онај који је форсирао претходни селектори?

 - Муслин је увек волео да пружи шансу младим играчима. Очекујем доста промена и да ће играчи који су освојили златну медаљу на Новом Зеланду добити праву прилику. Ипак не би требало очекивати баш одмах велике промене. Колико сам имао прилике да видим играчи који су последњих неколико година носили игру репрезентације и даље ће бити ту. Очекујем да ће направити одличну атмосферу и да ће сваки играч поново имати велику жељу да са много мотива игра за репрезентацију.

Ваша генерација је последња изборила пласман на СП, какве су шансе да то учини и ова?

 - Била је то одлична генерација. Ми и сада имамо квалитетне играче, али не могу тачно да кажем шта је био проблем у последњих неколико година. Сви они су носиоци игре у својим клубовима. Живим у Енглеској и имам прилику да гледам Ивановића и Матића који су врло цењени. Ту су, сада Тадић и Митровић, који су у овој сезони показали да израстају у одличне играче. Сигуран сам да ће им Муслин пронаћи место у тиму, где могу да покажу максимум  – рекао је Никола Жигић.

АУСТРИЈА ИМА ОДЛИЧАН ТИМ

Никола Жигић верује да ће Орлови успети да изборе пласман на СП.

 - Највећи противник у наредним квалификацијама Србији биће репрезентација Аустрије. Имају одличну екипу. Не би требало отписати ни Велс, али верујем да ће под вођством Муслина успети да изборе пласман – рекао је Жигић.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

czbg
Cekaj,sve ovo je izgovorio i ovako srocio Nikola Zigic?
Ko koga ...
Ako Zigic kaze da je Muslin pravi izbor za Srbiju, onda je sve jasno o kakvom se "stucnjaku" radi.
007
ŽIGARA pošto nigde nije objavljeno da si završio karijeru da li neko zna šta radi trenutno ..i svaka ti čast mada mi je žao što nisi igrao u VOŠI što si imao silnu želju da uspeš pošto te je kvazi stručnjak bekvalac posle treninga poslao da treniraš košarku...SVAKA ČAST NA ZNANJU I KARIJERI I VERI U SEBE
алекса
То је онај дугајлија што је оног Зарибо Теста (:)))), гробарског идола, правио будалом.
Ne brukaj se bre "akeksa"
To je onaj dugajlija koji je pokazao koliko zaisgta vredi cim je napustio Srbiju. Da nije bilo reprezentacije bio bi brze zaboravljen nego Perica Ognjenovic ili Dragan Ciric. To je taj kalibar igraca.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.