Почетна / Фудбал / Репрезентација

Томислав Сивић: Нека ме смене ако ће бити боље

Размишљајући о септембру и октобру, кад им предстоје последње четири квалификационе утакмице у борби за ЕП 2017. у Пољској, млади репрезентативци Србије окупили су се јуче у хотелу М на почетку припрема за меморијални турнир „Валериј Лобановски” у Кијеву.
ФОТО: В. Марковић

Мечеви против Аустрије у уторак и Украјине или Израела у четвртак, представљаће последње провере за Орлиће пред дуеле одлуке са Италијом, Словенијом и два пута Републиком Ирском.

Селектор Томислав Сивић био је у жижи јавности у протеклом периоду у светлу промена на челу ФСС.

Дуго се нагађало хоће ли првог стручњака младих да наследи Ненад Лалатовић или Милан Раставац, можда и Гордан Петрић. Сивића такве приче нису пореметиле, не својом вољом није се обратио новинарима прошле недеље приликом објављивања списка за турнир у Кијеву, али је јуче био расположен да одговори на сва питања.

Да сам се бавио причама, о смени, поднео бих оставку већ други дан по доласку. Посвећен сам послу, у сваком моменту се трудим да радим оно што је најбоље за репрезентацију. Само ја причам да смо сервис А репрезентације, то ми је предочено чим сам дошао. Прихватио сам такве захтеве, понашам се и радим у складу с тим. Ако нови председник ФСС сматра да је у интересу државног тима да дође до промене селектора испоштоваћу такву одлуку. Немам потребу, ни намеру да то коментаришем.

Поразом од Словеније у Копру и ремијем са Италијом у Новом Саду, Орлићи су дошли у ситуацију да 2. септембра на Апенинима јуре победу против Азурина јер једино на тај начин могу директно на континенталну смотру.

Наши резултати су одлични, с обзиром да смо на сваком окупљању у другачијем саставу и са различитим капитеном. Као селектор, септембра прошле године директно сам ушао у такмичење, нисам имао времена да наместим екипу што је неопходно за врхунске резултате. Биланс од четири победе, по један реми и пораз, није проблематичан и оставља нам шансе за пласман на ЕП.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.