Почетна / Фудбал / Репрезентација

Муслин: Указала нам се могућност да видимо најбоље што наша лига има

Славољуб Муслин, селектор Србије, за пријатељску утакмицу у четвртак против Катара у Дохи позвао 20 играча, највише представника, по пет, имају Војводина и Црвена звезда
ФОТО: Н. Неговановић

На Теразије 35 је и званично стигла потврда – репрезентација Србије састављена од играча из домаће лиге у четвртак ће одиграти пријатељску утакмицу против најбоље селекције Катара.

Славољуб Муслин, селектор Орлова, неће имати много времена за рад са суперлигашима, који ће се окупити сутра у девет часова у Старој Пазови, а нешто касније кренути и пут Дохе.

Већ наредног дана Б селекција Србије састаће се у на стадиону „Ал Сад” од 19,00 часова по српском времену са најјачом домаћем селекцијом.

На списку путника налази се 20 играча на које селектор Србије рачуна за први меч Б репрезентације још од 2010. године и гостовања у Јапану.

У Доху ће опутовати – голмани: Филип Кљајић (Партизан), Филип Манојловић (Црвена звезда), затим Марко Полетановић, Срђан Плавшић, Марко Петковић, Михајло Ристић (Црвена звезда), Никола Мараш, Богдан Младеновић (Рад), Никола Миленковић, Немања Милетић (Партизан), Владимир Ковачевић, Новица Максимовић, Филип Малбашић, Богдан Планић, Александар Палочевић (Војводина), Никола Ћирковић (Вождовац), Милош Станојевић (Раднички, Ниш), Слободан Урошевић (Напредак), Саша Јовановић (Младост), Огњен Ожеговић (Чукарички).

Без обзира што је ова утакмица дошла непланирано, Славољуб Муслин задовољан је што ће бар два дана бити у прилици да ради са играчима из домаће лиге.

– Указала нам се лепа прилика да одиграмо пријатељску утакмицу против Катара. Ово је уједно и признање нашим играчима који ће имати велики мотив да се покажу у правом светлу – истакао је Муслин.

С обзиром да се ради о мечу која није у ФИФА термину, селектор Орлова потврдио је да није имао проблема са клубовима.

– Тачно је да је термин мало незгодан, али смо наишли на разумевање суперлигаша. Моја жеља је била да видимо све играче, а ево сад нам се указала и могућност да одиграмо добру утакмицу и видимо оно најбоље што наша лига има – закључио је Муслин

Првобитно је било планирао да се суперлигаши окупе у Београду и заједно са селектором Муслином проведу два дана, међутим, ова акција је одложена за октобар и највероватније ће бити спроведена после утакмице са Аустријом у Београду 9. октобра.

На том окупљању биће сигурно већи број играча, с обзиром да је Муслин морао да скрати садашњи због ограниченог броја места путника за Катар.

Добровољски позвао 25 играча Молдавије

Игор Доборвољски, селектор репрезентације Молдавије, објавио је списак играча за утакмице са Србијом и Републиком Ирском.

На списку су: Илије Чобану (Мордовија), Станислав Намаско (Левадиакос), Николае Каланце (Крајова), Алексеј Кошелев (Шериф), Александру Епуреану (Истанбул ББ), Игор Армаш (Кубан), Каталин Карп (Виторул), Виктор Головатенко (Зарија), Јон Јардан (Зимбру), Витали Бордиан (Шериф), Петру Раку (Милсами), Вечаслав Посмак (Дачија), Александру Гатцан (Ростов), Еуген Чеботару (Сибир), Еуген Засавичи (Тракаи), Андреи Кјокари, Александру Дедов, Чеорхи Андроник  (Милсами), Владислав Иванов (Шериф), Максим Михаилов (Зариа), Максим Антониук (А. Шисинау), Еуген Сидоренко (Милсами), Игор Бугов (Зариа), Раду Гинсари (Шериф), Витали Дамашчан (Зимбру).

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ajde Slavoljube mafijo
Priznaj koliko si procenata dobar?
Labud
Ukazala ti se prilika da vodis reprezentaiciju a nisi mogao regularnu gazu da nadjes. Jos ako ka'ne od transfera...
Musline
Nema veze sto si pozvao ristica i plavsica to je zato sto nisi nikakav strucnjak..

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.