Почетна / Фудбал / Репрезентација

Домаћи Орлови су још зелени: Катар у Дохи разбио селекцију Супер лиге Србије!

Са само једним заједничким тренингом „Б” репрезентација Србије, састављена од играча из Супер лиге, против најбоље селекције Катара и није могла више у Дохи
ФОТО: ФСС
Катар – Србија 3:0 (3:0)
Стрелац: 1:0 – Сориа у 24, 2:0 – Сориа у 30, 3:0 – Сориа у 43. минуту
Стадион: Ал Сад у Дохи. Играно без присуства гледалаца. Судија: Адриан Жакети (Швајцарска). Помоћници: Јоханс Вогел (Швајцарска) и Марко Цурхер (Швајцарска). Жути картони: Станковић (Србија), Касола Јасер (Катар).
КАТАР: Ал Шеиб, Хасан (од 64. Мохамед), Касола, Табата, Ал Хадус (од 64. Алави), Мигел, Коуки, Мартон (од 64.Ахмед), Јасер, Сориа (од 64. Афиф), Ел Сајед (од 14. Хатем).
СРБИЈА: Кљајић, Миленковић (од 46. Ковачевић), Мараш, Милетић (од 46. Урошевић), Петковић (од 46. Ћирковић), Полетановић, Станковић, Ристић (од 46. Станојевић), Јовановић, Ожеговић (од 46. Гобељић), Младеновић (од 46. Плавшић).

 

Изабраници Славољуба Муслина лоше су се снашли на почетку утакмице, што је искористио Уругвајац са пасошем Катара, Себастијан Сориа, и већ у првом полувремену чак три пута затресао мрежу Филипа Кљајића.

Касније ће испоставити биће то и коначан резултат Катар – Србија 3:0. Прву прилику на утакмици и то у 7. минуту имали су ипак репрезентативци Србије, али је снажан шут Михаила Ристића на путу до гола успео да изблокира један играч домаћег тима.

Узвратила је репрезентација Катара преко Табате, међутим добро су се снашли одбрамбени играчи Србије. Ипак, успели су домаћини да иницијативу претворе у предност већ у наредном нападу.

Акција је текла по десној страни, после доброг центаршута, Себастијан Сориа је дошао до лопте и из другог покушаја савладао Филипа Кљајића – 1:0.

Нису се овде домаћини зауставили, већ су наставили да константно стварају шансе пред голом Србије.

Већ у 30. минуту било је 2:0 за Катар. Стрелац Сориа главом, после центаршута са десне стране Табате.

Успели су некако да се ослободе притиска изабраници Славољуба Муслина и мало је недостајало да савладају голмана Ал Шеиба у 35. минуту.

После центаршута Ристића спетљали су се наши играчи у шеснаестерцу Катара, лопта се затим одбила од дефанзивца Хасана, а потом завршила право у наручју голмана домаћих.

Два минута пре крај првог полувремена Кљајић је поново капитулирао, а стрелац је био, а ко други него Сориа.

Нападач Катара искористио је одличну дубинску лопту саиграча, а затим истрчао сам пред голмана Србије и без већих проблема спровео лопту у мрежу – 3:0. 

Славољуб Муслин је променио у полувремену чак шесторицу играча, а прву прилику имао је резервиста Никола Ћирковић 50. минуту.

Одлично је првотимац Вождовца истрчао контру, избио је пред голмана Ал Шеиба, али му је у последњем тренутку лопту са ноге склонио Хасан.

Шест минута касније Полетановић је покушао из слободног ударца да угрози гол Катара, међутим ни овога пута срећа није била савезник Орловима. 

У наставку, било је евидентно да су репрезентативци Србије заиграли много боље и ангажованије.

Крилни нападач Младости из Лучана, Саша Јовановић, одлично је центрирао са десне стране у 57. минуту, али је испред Гобељића лопту „покупио” Ал Шеиб.  

Најбољу шансу на утакмици Србија је имала минут касније. Полетановић је центрирао, Урошевић је главом захватио лопту, међутим она је отишла поред гола.

У финишу утакмице ређале су се шансе испред гола Катара, међутим, у 85. минуту срећу да затресе мрежу није имао ни Саша Јовановић.

Коментари20
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mateja
Zasto ga nema Sasa Ilic, da je tamo bio, pobedili bi :P
zoki
kad ce vec ljudima jednom biti jasno kakve ljude treba dovesti za selektore /autoritete tipa Antica, Zivadinovica, Milutinovica, ljudi sa rezultatima i ugledom u svetu a narocito kod igraca i klubova. A ne Muslin koji se u svakom klubu zadrzi najvise 1/2 godine uz katastrofalne rezultate. On ima taman jos toliko fore da izgubi ove dve kvalifikacione utakmice i eto mi biramo opet novog selektora. Pa pogledajte samo spisak kadrova u FSS pa to je smejurija stavise za plakanje i zalost. Kakav je autoritet i selektor i FSS govore mnogobrojni otkazi igraca i njihovo ponasanje na terenu i van njega, kao i to da svaki selektor cim stupi na duznost apriori donosi odluke ovi igraci ne mogu nikako da igraju dok je on tu ali zato ce sigurno igrati ovi koje ja vadim iz neke fioke pune naftalina. DOKLE VISE OVAKO, zasto je ukinut strucni savet koji bi trebao da bira selektora /ali sastavljen od stvarno strucnih i uspesnih trenera a ne kvazi trenera/, ovako selektora bira jedan covek i to koji???????
Labud
Ne zna Labud samo odakle ljudima ideja da je Muslin dobar trener kada se svaki put najduze zadrzavao po 6 meseci po klubovima izuzev Bugarske i Srbije? Covek nije imao pojma ni onda, a kamoli sada kada ga je vreme pregazilo.
realni
"IGRA BOLJA OD REZULTATA" - bolje bi bilo da je obratno "rezultat bolji od igre", previse cesto naivno i nesrecno primamo golove, previse cesto momci °padaju° posle prvog gola, uvek sledi dobra reakcija ali i konstantno izostaje realizacija, retko selektori (treneri) imaju primedbe na borbenost, pokazanu zelju zelju, ponosni su na igrace...pa ovo su izjave za decu iz zabavista...
realni
cesto se lose snalazimo na pocetku meca, selektor je "sam" birao igrace, izbor mu je bio los, od ovih igraca bolje se nije ni moglo ocekivati, bili su, videli su i izgubili su...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.