Почетна / Фудбал / Репрезентација

Кадети против Македоније играју први меч на путу до ЕП у Хрватској

На квалификационом турниру који сутра почиње у Италији, ривал Орлићима биће још селекција Албаније и домаћина
ФОТО: Твитер/ФСС

Кадетска репрезентација Србије (играчи рођени 2000. године и млађи) почиње први круг квалификација за Европско првенство које се идуће године одржава у Хрватској.

Ривал Орлићима биће у среду, 26. октобра, селекција БЈР Македонија, а утакмица се игра од 11 часова у близини италијанског града Равене.

Селекција коју води Илија Столица, стручњак који иза себе већ има један запажен успех са кадетским узрастом, пласман на ЕП у Азербејџану, не крије да се пред новом генерацијом наших талентованих дечака налазе веома добри ривали.

Македонци имају једну од најталентованијих генерација и дошли су у Италију са великим амбицијама. Много времена су провели заједно, раде по специјалном програму и чека нас једна веома захтевна утакмица. Скенирали смо, наравно, и остале ривале, али акценат је сада на Македонији и пре свега, нашем учинку. Гледамо себе, знамо шта хоћемо и колико можемо. Сваки пут желимо и више и боље, а овде смо дошли да се изборимо за једно од два места које воде у наредну, елитну рунду квалификација за Европско првенство – рекао је Столица.

Последње две провере кадети имали су у септембру против вршњака из Белорусије и оба меча која су била одиграна у Спортском центру ФСС у Старој Пазови решили су у своју корист (6:2, 1:0).

Генерација коју чине играчи великог потенцијала од којих су појединци већ дебитовали и за сениорски тим, као Филип Ступаревић или Армин Ђерлек, започела је једно путовање које желе сви да се заврши у Хрватској наредне године.

Први ривал на том путу је 26. октобра БЈР Македонија, два дана касније Албанија (11 часова) и последњег дана турнира, 31. октобра Италија (15 часова).

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.