Почетна / Фудбал / Репрезентација

Лука Миливојевић: Победићемо Грузине!

Уласком Луке Миливојевића у најбољих 11, Кристал Палас је кренуо са бољим играма.
ФОТО: Н. Неговановић

На дебију српског репрезентативца против Стоука, популарни Орлови су поражени минимално (1:0), у 25. колу Премијер лиге. Од тог викенда побеђивали су Мидлзбро (1:0), ВБА (2:0) и претходног викенда Вотфорд (1:0), чиме су побегли из опасне зоне са 28 бода, четири више од првог испод црте Хала.

Презадовољан сам победом над Вотфордом. Меч је био физички изузетно тежак, нимало леп за око. На крају су најбитнија три бода – вратио је Миливојевић јуче филм у Старој Пазови, обучен у мајицу Србије.

Везали сте четири меча у низу у Премијер лиги у стартној постави?

Последње три утакмице, остварили смо победе. Најважније је да играмо добро, нисмо примили гол више од 270 минута. На добром смо путу да опстанемо, има још доста да се игра, свесни смо да још ништа нисмо направили.

ЗАХТЕВНИ ОЛЕРДАЈС

Сем Олердајс је синоним за енглеске терене. Тренерски пут је хтео, да баш он буде први острвски учитељ српског аса. Упркос афери коју је као селектор Енглеске имао, Миливојевић за њега има само речи хвале

– Новинари су изврнули причу и направили аферу после које је Олердајс морао да напусти кормило Енглеске. Имамо феноменалан однос. Много је дисциплинован, пуно захтеван у тактици, ради са тимом темељно, јако стручан... Са њим смо много ближи опстанку, што и резултати показују. Колико знам, није испадао из Премијер лиге, морамо да му верујемо.

Од кад сте дебитовали за Кристал Палас ваша одбрана делује гранитно. Због чега?

То није био раније случај. Постизали смо пре тога доста голова, али их и примали. Не бих себе да хвалим, али мислим да је поред мене за то заслужан и Сако, дошао је из Ливерпула на позајмицу. Помогао нам је да се наместимо дефанзивно како је потребно. Кључ добрих издања је у промени стила игре и састава тренера Олердајса. Раније се играло са пет у играча последњој линији, сад користимо само четворицу, то нам одговара имамо резултате, неће бити промена докле год је тако.

Играте јединог задњег везног у тиму. Да ли вам то одговара или је лакше са колегом у линији?

Где год да сам играо увек сам имао много лопту у ногама, стил бивших клубова био је нападачки, градила се игра. Сад није таква ситуација, али сам се максимално подредио колективу. У Премијер лиги нема много простора за ризик.

Колико можете до краја шампионата, делује да је опстанак реалан?

Остало је још 30 бодова у оптицају. Играмо шест мечева против тимова који су тренутно у топ шест Премијер лиге. Имамо један од најтежих распореда у лиги. Много је важно што смо претходна три сусрета победили, изашли смо из опасне зоне.

ЦАР ВАЗДУШНИХ ДУЕЛА БЕНТЕКЕ

За шпиц Кристал Паласа задужен је репрезентативац Белгије, Кристијан Бентеке, један од најбољих нападача по статистици, открио је Миливојевић.

– Акције у нападу се углавном завршавају на Бентекеа. Разлог је једноставан, Бентеке је играч са највише освојених ваздушних дуела у лиги. Логично је да играмо на њега, само можете нешто да добијете.

СУСЕД СА МАТИЋЕМ

Миливојевић је открио ко му је највише помогао кад је прилагођавање на Лондон у питању.

– Живим у центру Лондона. Комшија ми је Немања Матић, пуно ми је помогао. Упознао ме са градом и саветовао како да се адаптирам на премијерлигашке услове.

Још чекате мечеве са најквалитетнијим тимовима Премијер лиге. Да ли можете да дочекате дуел са Ливерпулом, клубовима из Манчестера...?

Имам довољно искуства и у таквим сусретима. Играо сам против најбољих тимова лиге у Лиги шампиона. Немам треме, већ позитивног набоја као пред сваки други меч.

Нисте крили жељу „да се представите навијачима Кристал Паласа”. Шта сте под тим сматрали?

Енглески заљубљеници не знају много о играчима ван ове државе. Дођемо тамо практично као анонимуси. Они прате лигу која је најбоља на свету, остале само површно. Тад сам рекао да ћу се потрудити да ме што боље упознају по стилу и начину игре. То је једини исправан начин да ме упамте.

Како су вас дочекали навијачи Кристал Паласа?

У Енглеској се не навија превише, гледаоци више прате игру. Кристал Палас има потпуно другачији стил у односу на енглеске прилике. Велика подршка креће чим крочимо на загревање. Бодре нас читав меч. Стадион је увек пун. Срећан сам што сам успео да их на досадашње две утакмице код куће обрадујем.

Јесте ли спремни за дуел са Грузијом, три бода у Тбилисију су императив?

Грузију морамо да победимо. Код нас Грзине потцењују, али ми не. Добро их познајемо, колективно су јаки, без обзира на све квалитете прихватамо само победу. Да су незгодни показали су квалификацијама, на неколико мечева незаслужено су поражени. Још је рано да се прича о Русији, оптимиста сам кад је пласман у питању, али свестан да нам тек предстоје пресудне битке – оптимиста је српски и лондонски Орао, Лука Миливојевић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

joco
Ja sam gledao njihove dve utakmice protiv Austrije i Welsa. Wels su trbali pobediti po prilikama a izvukli su bod.Austrija je lako povela 2:0 pa u drugom poluvremenu spašavala glavu,bilo je 2:1 nakraju ali definitivno ekipa za poštovanje.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.