Почетна / Фудбал / Репрезентација

Сивић: Ради се о сјајној генерацији, способној да забележи хет-трик и потврди класу

Томислав Сивић, бивши селектор Србије путује у Пољску да би бодрио доскорашње изабранике
ФОТО: В. Марковић

Зна како сваки од репрезентативаца дише, колико на ком делу терена може највише да пружи и где да подбаци. Одвео их је на Европско првенство, биће уз Орлиће и у Пољској, али у улози највећег пријатеља и најоданијег навијача. Томислав Сивић, бивши селектор младе репрезентације Србије данас путује у Бидгошћ с отвореном повратном картом...

- Надам се да ћу остати до краја...

Није се збунио ни на покушај провокације:

Значи дуже од наших репрезентативаца?

- Не, ја тамо идем због њих... Да бих гледао и бодрио момке за које верујем да ће стићи до самог краја...

Питање шта очекује од репрезентације Србије, постало је у том тренутку излишно, Сивић је уверљивом причом наметнуо ритам разговора.

- Ради се о сјајној генерацији, способној да забележи хет-трик и потврди класу. После титуле првака Европе до 19, светског шампиона до 20, успех на Европском првенству до 21 године наставио би низ. Момци су већ доказали да имају квалитет и очекујем да пуним гасом стигну до медаље.

Да ли вам је жао што сте отишли и нећете водити Србију на ЕП?

- Не бих о томе, живот је тако нацртао... Наравно да ми је жао, али бодрићу их свим срцем јер знам колико су добри момци, квалитетни фудбалери и колико би и њима значио успех на завршном турниру.

Утисак је да ће Србија бити слабија него у квалификацијама?

- Велики хендикеп је неиграње Сергеја Милинковића Савића. Знам колико значи екипи, али ова селекција има велики број квалитетних играча. Додатни плус је чињеница да су протеклог пролећа сви имали запажене минутаже у клубовима што није био случај током квалификација прошле године. Најпозитивније од свега је што су рођени шампиони и знају да играју велике утакмице...

Није пропустио Сивић прилику да истакне и своје колеге – претходника и наследника:

- Ову генерацију формирао је и створио Вељко Пауновић. Сјајно их је водио до фантастичног успеха – титуле првака света на Новом Зеланду. Сигуран сам и да је Ненад Лалатовић прави избор и да ће знати да их одведе до медаље чиме би српски репрезентативни фудбал дефинитивно добио генерацију и за сениорски узраст.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.