Почетна / Фудбал / Репрезентација

Ђоровић објавио списак, Живковић и Грујић предводе Орлиће: Приоритет је спремање играча за А репрезентацију

Нови селектор младе фудбалске репрезентације Србије, Горан Ђоровић, објавио је списак играча за утакмицу са Гибралтаром, у квалификацијама за Европско првенство у Италији и Сан Марину 2019. године.
ФОТО: ФСС

Ђоровић, који је на клупи заменио Ненада Лалатовића, позвао је 24 играча.

На списку су голмани: Борис Радуновић (Салернитана), Вања Милинковић-Савић (Торино) и Милош Остојић (Спартак).

Одбрамбени играчи: Милан Гајић и Вукашин Јовановић (Бордо), Никола Миленковић (Фиорентина), Миладин Стевановић (Кајзериспор), Мирослав Богосавац (Чукарички), Срђан Бабић (Црвена звезда), Ерхан Машовић (Бриж) и Немања Вучић (Земун).

Фудбалери средине терена: Андрија Живковић (Бенфика), Марко Грујић (Ливерпул), Немања Михајловић (Херенвен), Саша Лукић (Леванте), Данило Пантић (Партизан), Ђорђе Денић (Рад), Александар Месаровић (Војводина), Милош Пантовић (Бајерн Минхен), Немања Радоњић и Лука Аџић (Црвена звезда).

Нападачи: Лука Јовић (Ајнтрахт Франкфурт), Иван Шапоњић (Зулте Варегем) и Игор Златановић (Радник Сурдулица).

Квалификације за Европско првенство млада фудбалска репрезентација Србије почиње утакмицом против Гибралтара 1. септембра од 18 часова на стадиону у Јагодини.

Нови селектор младе фудбалске репрезентације Србије Горан Ђоровић рекао је данас да је приоритет спремање играча из те селекције за А тим.

Циљ је да младе играче спремимо за А тим, ове младе људе који ће бити ослонац репрезентације у будућности. Сматрам да ова генерација има изузетан квалитет – рекао је Ђоровић на промоцији у Београду.

Ђоровић, који је на клупи заменио Ненада Лалатовића, навео је да је свестан да се неуспех не прашта.

Притисак је увек присутан. Покушаћемо да натерамо играче да схвате да је притисак део њихове професионалне обавезе – казао је Ђоровић.

Он је истакао да поштује све ривале и да је први такмичарски циљ пласман на Европско првенство које ће се 2019. године одржати у Италији и Сан Марину.

Ђоровић ће на клупи младе репрезентације дебитовати 1. септембра у дуелу са Гибралтаром на почетку квалификација за Европско првенство.

Утакмица ће се играти 1. септембра од 18 часова у Јагодини, а улаз ће бити бесплатан.

Никада не волим да причам унапред. Циљ јесте пласман на Европско првенство, али најважнија је утакмица са Гибралтаром, пошто је свака следећа најважнија. Ја ћу и играчима рећи да размишљамо корак по корак. Свака утакмица је важна, никога не смемо да потценимо. Има времена, све треба да иде својим током. Група је јака, свака репрезентација има моје пуно поштовање – навео је нови селектор.

Он је позвао 24 играча за прво окупљање, а рекао је да ће убудуће још њих добијати позив.

Има много талентованих играча које бих позвао да могу више њих да изаберем. Неки нови ће сигурно бити позивани у наредном периоду.

Ђоровић ће до краја недеље одлучити ко ће уз њега бити део стручног штаба младе селекције.

Он ће наставити да обавља посао помоћника селектора А репрезентације Славољуба Муслина.

Спортски директор Фудбалског савеза Србије Горан Буњевчевић рекао је да је потребно да се велика имена врате и да је Ђоровић идеално решење.

Сматрам да је ФСС донео феноменалну одлуку, Ђоровић је сјајно решење за пут младих репрезентативаца ка А тиму, нешто најбоље што смо могли да одаберемо и он је човек у кога желимо да улажемо – рекао је Буњевчевић.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Joco
Jović i Šaponjić bi trebali doći do izražaja a za Živkovica i Grujića sam mislio da su završili igranjem za mladu kao i Vanja Milinković-Savić ali njega Muslin neopravdano ignoriše.
ne valja ti posao, Vanja...
Na Sergeja si mislio? On ne igra ni za mladu ni za A kao ni Rajković, mada Rajka zove... Nego, otkud ovde Neca Mihajlović? Pantović, Denić i Messirević su opasan trio u vezi, uz Grujana i Žileta možemo i bez napadača. Da li može odbrana da igra prepoznatljivo kvalitetno? Bez dva defanzivna vezna smo na poslednjem prvenstvu Evrope bili ofanzivni, neefikasni i bušni... Možda i mlada pređe na 3 stopera? I tu Muslin traži dva gadno defanzivna u sredini... Šta se dešava, imamo li precizan plan?
mix
Kokeza-Muslin -Bunjevcevic-Djorovic ! Kakva linija odlucivanja i struke,auuuu!? To je sramota, dakle obraza nemaju a dupetu se ne boje.
Joco
Pa zar nije jedno vreme bila osovina Karadžić,Milošević i kompani. I šta sada?
ljubo
slazem se mix vidno sve zvezdasi kolo vodo ali nekako imam osecaj da ce djorovic uspeti i da je bolje resenje od lalatovica u svakom slucaju mada cela srbija zna da je ovu reprezentaciju morao trebao da vodi veljko paunovic jedno 5-10 g i onda da preuzme A tim
Lučanac
Gde je Dragan Rosić iz Lučana?Ostojić pozvan zbog Subotića,ali je kvalitetan golman,ali Rosić je bolji
Carapan-Ljuti
Pozivati ne dokazane seoske djilkose u Srpsku U21 reprezentaciju je vise nego ponizno.Em se mufte kvalifikovali na Evro scenu.Sad jos Lucani umislili da ce da kroje reprezentativni spisak?Da vam je golman dobar?Ne bi ga Azeri izbusili ko cigansko korito!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.