Почетна / Фудбал / Репрезентација

Мали: Локација, па следеће године градимо Национални стадион, капацитета 60.000 места

Градоначелник Београда Синиша Мали, председник Скупштине града Никола Никодијевић и први човек Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза састали су се са представницима пројектантске куће „Фенвик Ирибарен Архитектс” која ће се бавити израдом пројекта за изградњу Националног стадиона
ФОТО: Танјуг

Како се наводи у саопштењу ФСС, обављени су разговори са представницима пројектантске куће која је радила велики броја стадиона у Европи и свету по стандардима УЕФА.

Ово је први састанак на коме је представљено неколико потенцијалних локација за изградњу новог националног стадиона, који је најавио и председник Републике Србије Александар Вучић. Одмах после одабира локације, кренуће се у фазу пројектовања, како би се у другој половини наредне године кренуло и у његову изградњу. Град Београд, заједно са ФСС-ом, формираће посебно радно тело које ће се само тиме бавити – рекао је Синиша Мали.

Он је додао да је веома важно да у Београду постоји одговарајућа спортска инфраструктура, како би град могао да буде домаћин великих спортских догађаја.

Ово је један од највећих инфраструктурних пројеката у граду, који ће умногоме променити спортску слику Београда. С обзиром на то да предвиђамо изградњу стадиона за 60.000 гледалаца, што је озбиљан капацитет, моћи ће да се организују и финалне утакмице у Лиги шампиона и Лиги Европе. То управо и јесте наш циљ, да Београд добије модеран стадион на коме могу да се организују спортски догађаји по највишим критеријумима УЕФА, како би у неком тренутку Београд био домаћин финала Лиге шампиона или Лиге Европе, као што је ове године била организована утакмица Суперкупа у Скопљу у којем су играли најбољи клубови на свету Реал Мадрид и Манчестер Јунајтед – закључио је градоначелник Београда.

Председник ФСС-а Славиша Кокеза каже да је, с обзиром на то како се развија фудбал, изградња оваквог стадиона неопходна.

Сваке године се суочавамо са све већим захтевима кад је реч о функционалности стадиона и критеријумима за организацију утакмица у квалификацијама за Светска или Европска првенства. Не треба заборавити да од идуће године почиње и ново репрезентативно такмичење Лига нација... У односу на стандарде стадиона широм Европе, ми смо нажалост негде далеко иза и то морамо да променимо. Изградња новог стадиона је неопходност у односу на то како се развија фудбал. Хвала граду Београду, држави и УЕФА који ће учествовати у реализацији овог пројекта у који ће ФС Србије уложити максимум сопстевних капацитета и могућности у сваком смислу – изјавио је председник ФС Србије Славиша Кокеза.

Састанку је присуствовао и главни градски урбаниста Милутин Фолић.

Финале Лиге шампиона 2019. у Бакуу, ништа од Мадрида

Финале Лиге шампиона 2019. године играће се на Олимпијском стадиону у Бакуу, тврди шпански Ас.

Шпански медији јављају да је Баку победио у конкуренцији новог стадиона Атлетика из Мадрида „Ванда Метрополитано” јер модерно здање нема потребан број ВИП места са капацитетом од 7.000, према мишљењу људи из УЕФА.

Мадрид је последњи пут био домаћин финала Лиге шампиона пре седам година, када је Интер савладао Бајерн 2:0 на стадиону Реала, Сантјаго Бернабеу.

Извршни комитет УЕФА одлуку о домаћину финала 2019. донеће у четвртак. Овосезонско финале Лиге шампиона игра се у Кијеву у мају.

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

soler
Samo napred i srećno ne slušajte ove plaćene botove kojima ništa ne valja a na stadion NACIONALNI STADION SRBIJE DOLAZIĆE ONI KOJI VOLE FUDBAL OVU ZEMLJU A ONI KOJI NE ŽELE DA DOĐU I KOJI SU PROTIV NIKO NEĆE SPREČAVATI DA NE DOĐU USTVARI BIĆEMO ZAHVALNI SVIMA KOJI SU PROTIV DA NE DOLAZE
Sexy
Fudbal se igra zbog gledalaca kojih u proseku ima 3000 na utakmicama naše lige, a oni bi da grade stadion od 60000 mesta. Nešto je trulo u državi Srbiji.
bokiUSA
O kom proseku ti govoris? Pa zadnji mec partizana 1500 a ovi drugi po 300
KAPETAN
BRAVO za ovo ali mi nije jasno da postoji uopšte neko ko ima nešto protiv novog stadiona ,Pa valjda svi imaju čak i Makedonija bolje stadione naši su sramota a sad kome se ne sviđa ne mora dolaziti nek ide na ove ruševine od stadiona oni su bolji . Praviti samo novi nikako nešto adaptaciji ko ono u Nišu pa pokrali sa Žutima pola para a stadion nema WC .
mix
To mora biti samo stadion za fudbal ili neka ne prave novu grdobu.Neka naprave poseban moderan atletski stadion od pet-sest hiljada sedista, ali ako prave nov nacionalni stadion onda samo fudbalski. U Evropi je to skroz prevazidjena ideja koja je vladala u vreme realsoca!
Bane
Druže održavanje takvih zvanja košta boga oca a ti bi da praviš stadion. Za koga čemu za pra utakmica godišnje pa ne ispati se čoveče pa ne briga o terenu koji se od ne održavanja uništi. Stadion da ima multifunkciju e onda da pričamo ovako je bacanje para.
bond
Beograd na travi. Nadam se da neće srušiti pola grada, mislim na udžerice oko novog stadiona.
pngro
novi stadion, naplata ulaska na Kalemegdan... okupacija u 26 slika ...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.