Почетна / Фудбал / Репрезентација

Косановић: Какав страх, од кога би требало да се бојимо?

Милорад Косановић верује да су орлови извукли поуке из Беча када су изгубили од Аустрије (2:3)
ФОТО: С. Mилутиновић

Милорад Косановић је познат као стручњак и човек без длаке на језику. Тренер Напретка, бивши селектор младе репрезентације Србије и Црне Горе, увек говори оно шта мисли не водећи рачуна колико то некоме одговара у било ком тренутку. Тако је и пред вечерашњу утакмицу репрезентација Србије и Грузије у последњем колу квалификација за Светско првенство 2018. у Русији.

– Веровао сам да ћемо у Бечу обезбедити пролаз на Мондијал. Уочи дуела са Аустријом све је било на нашој страни. Ова генерација је одиграла толико важних утакмица и није потребно да има велику амбицију изузев да ради свој посао. Испало је да је противник био ангажованији и озбиљнији од нас. Нисмо изгубили зато што је противник бољи већ зато што се наши играчи нису понашали како би требало, као да их је неко терао да играју. Негативан резултат је плод незалагања и опуштености.

Неко говори и о страху да се искористи прва меч лопта?

– Какав страх, од кога би требало да се бојимо? Само је требало да завршимо посао.

Хоће ли вечерас бити теже иако је квалитет репрезентације Аустрије знатно изнад Грузије?

– Може да се свашта деси и да то дођемо у ситуацију да зависимо од других. Можда нам је хендикеп кад желимо да се јуначимо. Једноставно, ако смо од неког бољи, у овом случају од Грузије, онда морамо да то покажемо. Била би трагедија и врло ружно уколико не искористимо шансу. Поново имамо све на нашој страни. Сад и нема више назад. Срећа је да играмо против тима који не може много лошег да нам уради, није ни Италија, Шпанија, Француска, Енглеска, Португал, већ ривал средње, ниже класе европског фудбала.

Због чега онда мислите да Орловима неће бити лако?

– Зато што смо сами себе убедили да никад није лако. Неозбиљно и аматерски смо се спремали за утакмицу у Аустрији и то не би смело да се понови. Целе квалификације стале су у последњих 90 минута, од наших играча не тражимо ништа што није могуће, већ оно што је нормално. Морају сами да заврше посао. Пласман на СП много ће значити за фудбал у Србији, све нас који радимо у њему, навијаче, државу, нацију – подсетио је Косановић.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zeljko
Kostic,Radonjic,Zivkovic moraju da igraju za A tim.Trebaju nam brza krila koja mogu i znaju da probiju,nameste sansu i daju gol. Treba nam,pored Matica jedan vezni tipa Krsticica,Jovicica,Radina.Milivojevic je dobar ali nemoze sa Maticem u paru.Lako je sad biti pametan ali moje misljenje je da smo protiv Austrije izgubili malo zato sto su vecina nasih igraca bili sporiji od vecine njihovih a malo zbog toga sto smo izgleda mislili da ce austrijanci sami sebe da pobede.Nasa igra nije imala ni glavu ni rep i ako tako ponovimo protiv Gruzije,upropastili smo sve dobro sto smo do sad uradili
LOL
koji re Radin,jel si ti normalan?Nama ne igra Sergej a ti pises ovde svasta...imamo dosta prosek igraca i ovo je premija dokle smo dogurali ..
СТРАХ од домаћих
Бојим се од наших СПОРИХ играча, да не направе пенал и добију црвени картон !

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.