Почетна / Фудбал / Репрезентација

ФИФА казнила ФСС због Гаврила Принципа и повика "Косово је Србија"!

Фудбалски савез Србије због испада навијача у квалификацијама за Светско првенство кажњен је од ФИФА због истицања транспарената са ликом Гаврила Принципа и парола "Косово је Србија", преносе Вечерње Новости
ФОТО: И. Веселинов

ФСС ће морати да плати 210.000 швајцарских франака, односно око 180.000 евра, јер је, током квалификација, делегат меча Аустрија - Србија у Бечу 6. октобра пријавио шест транспарената са ликом Гаврила Принципа, који је оптужен за атентат на аустријског надвојводу Франца Фердинанда у Сарајеву 1914. године пред Први светски рат.

ФИФА је регистровала лик Гаврила Принципа и повике "Косово је Србија" као неукусну политичку конотацију и директно мешање политике у спорт.

Агенти ФАРЕ и делегати ФИФА пријављивали су српске навијаче на чак четири од шест кажњених мечева због узвикивања "Косово је Србија", што би могао да буде проблем на Светском првенству у Русији ако се понове такве пароле.

Фудбалски савез Србије мораће да плати 120.000 "швајцараца" за преступе навијача у Београду на утакмицама са Републиком Ирском, Аустријом, Велсом, Молдавијом и Грузијом, као и Аустријом у Бечу.

 

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

rogybe
Zbog sasavih huligana savez umesto da dobije neku lovu of FIFA mora da plati u njihovu kasu a ta lova ce da ide u pomoc vec mnogo mocnijim savezima Nemacke Engleske ili bilo koje druge zemlje ciji navijaci su mnogo pametniji I ne odmazu svojim savezima
Realno
@Goran mislis da je lepo odneti u Becu sliku Principa? Ti to ne smatras provokacijom? Ali zato bi smatrao provokacijom sliku Velike Albanije u Beogradu?
Stavro
Po današnjem shvatanju prava reč za ono što je bio G. Princip je terorista. Već duže vreme parola "Kosovo je Srbija" može da se čuje samo na sportskim manifestacijama, što samo po sebi dovoljno govori o onima koji to uporno skandiraju tamo gde ne treba i zbog kojih neki drugi plaćaju kazne. Transparent "Vojska Republike Srpske" ne bih ni da komentarišem. E sad, ako je sve to "negovanje slobodarske tradicije i kulturno-istorijskog nasleđa", onda smo stvarno tamo gde i treba da budemo. Pozdrav.
Прикажи још одговора
Dragan tužni
Ma da, isto je ovo i kad Hrvati prave svastiku na terenu ili tribinama!!!
Miodrag
Simbol svastika postoji puno pre nacista koji su mislili da ce im pomoci da osvoje svetsku vlast .Za mnoge pre toga je bilaisto sto i Krst za Hriscane .Ono sto mene najvise plasi ko je zaduzen da donosi odluke o tome sta se sme a sta se ne sme reci
Mozak
Pitam se sta bi bilo kada bi Makedonci dosli u Beograd na utakmicu i doneli 6 zastava sa likom Cernozemskog atentatora na kralja Aleksandra? To govori kako su Austrijanci to prihvatili a mi bi prekinuli utakmicu kao sa Albanijom i pritom bi svi od reda sa Makedonske strane dobili batine. Jel tako?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.