Почетна / Фудбал / Репрезентација

ЖУРНАЛ САЗНАЈЕ: Милојевићу и Стојковићу Златне лопте!

Тренер Црвене звезде и репрезентативни голман Партизана лауреати ФСС за 2017. годину
ФОТО: И. Милутиновић

Владан Милојевић и Владимир Стојковић добиће Златне лопе ФС Србије за 2017. годину! Тренер Црвене звезде и голман Партизана и репрезентације, засенили су конкуренте у години на измаку и опште је мишљење, апсолутно заслужили највише признање српске куће фудбала.

Први стручњак црвено-белих успео је да направи оно што његови претходници нису 25 година. Европске квалификације почео је од првог кола и мечева са Флоријаном (3:0 и 3:3), елиминисао је и Иртиш (1:1 и 2:0), потпуно изненадио фаворизовану Спарту (2:0 и 1:0), а затим направио мало фудбалско чудо – довео је Звезду до Лиге Европе елиминисавши скупоцени руски Краснодар (2:3 и 2:1).

У Лиги Европе тим Владана Милојевића наставио је да одушевљава своје навијаче и у конкуренцији Арсенала, Бате Борисова и Келна изборио пролаз у шеснаестину финала Лиге Европе.

У европском ритму Црвена звезда је играла и на српској фудбалској сцени и полусезону завршила упечатљиво: 18 победа, три ремија и само један пораз уз импозантну гол разлику 55:8 са 57 бодова – чак девет више од актуелног шампиона Партизана.

Проглашење Владимира Стојковића за играча године, у конкуренцији Немање Матића, Александра Коларова, Душка Тошића и Сергеја Милинковића - Савића за многе је можда изненађење, али управо поменути репрезентативци најбоље знају ко је најзаслужнији за пласман Србије на Светско првенство у Русији.

Кључни потез на путу до Златне лопте Стојковић је направио повратком у Партизан. Захваљујући фантастичним одбранама репрезентативног голмана црно-бели су елиминисали Видеотон у плеј-офу за Лигу Европе, а онда у елитном такмичењу били успешнији од Јанг Бојса и Скендербега, такође заслугом сјајног голмана.

У међувремену, Велики Владимир и у дресу репрезентације чинио је чуда и био апсолутно најзаслужнији за кључну победу Србије у Ирској и уопште генерално - српски репрезентативац број један у квалификацијама.

На протеклом – 156. вечитом дербију Владимир Стојковић је, као и у претходном – 155. понео епитет најбољег на терену, а изјава Звездиног нападача Александра ПешићаСтојковић као да има десет руку и ногу, свака му част“, можда је и најбољи опис чудеса које је голман Партизана и репрезентације чинио у 2017. години.

Управо на минулом дербију и други лауреат Владан Милојевић, стекао се утисак рутински је довео са клупе Црвену звезду до циља – освајања бода на гостовању шампиону.

Новоформирани Стручни одбор ФСС  предложиће, а Извршни одбор дефинитивно именовати лауреате. Свечана додела Златних лопти одржаће се 25. децембра.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pigeon
Stojkovic zasluzeno, ali sta je to osvojio ovaj "filozof" iz rupe?! Ako se racuna cela godina, pa bese onda tu jedan celavi, osvoji duplu krunu u uslovima aparhejda prema Partizanu, sada uspesno vodi Videoton, pa jedan Muslin koji je odveo reprezentaciju na SP, nevazno sa kakvom igrom i sto ga ovi posle politicki sklonili, ali samo jos da ponovim pitanje, sta je to toliko vredno uradio "filozof" iz rupe, on cak ni derbi nije dobio...
Grobar007
Apsolutno zasluženo. Bravo i za Milojevića i za Stojkovića.
Zuk
Veliki navijac Partizana koji je napravio samo jednu gresku sto je branio za najomrazeniji klub.
Grobar
Na zalost obojica su zasluzili. I to govori kakav je nas fudbal i koliko je Partizan slab kad ga golman spasava...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.