Почетна / Фудбал / Репрезентација

Представницима ФСС представљен пројекат фудбалске академије ТСЦ Бачка Топола

Са детаљима пројекта Лаковића и делегацију ФСС-а, у којој су били председник Славиша Кокеза и почасни председник Томислав Караџић, упознао је Јанош Жембери
ФОТО: М. Рашић

Делегација Фудбалског савеза Србије, заједно с представником Европске фудбалске уније (Уефа) Зораном Лаковићем, посетила је данас Бачку Тополу, где им је представљен пројекат Фудбалске академије ТСЦ Бачка Топола.

Како се наводи у саопштењу, са детаљима пројекта Лаковића и делегацију ФСС-а, у којој су били председник Славиша Кокеза и почасни председник Томислав Караџић, упознао је Јанош Жембери, власник САТ-ТРАКТ-а, главног спонзора ФК ТСЦ Бачка Топола, који стоји иза Фудбалске академије у Бачкој Тополи.

Жембери је навео да ће Фудбалска академија ТСЦ блиско сарађивати са ФСС и да ће њени објекти моћи да буду коришћени за припреме неких националних селекција.

- Када буде завршен, централни терен Академије моћи ће да буде и дом националног тима за поједине утакмице - рекао је Жембери и додао да ће и сви пратећи објекти бити на врхунском нивоу.

Он је навео да је приоритет Академије развој фудбала и стварање услова за напредак младих фудбалера у њиховој средини.

- Желимо пре свега да млади који живе у Бачкој Тополи и у околним местима савладају најважније фудбалске кораке, да наредних деценија стварамо добар кадар за клубове и да тако подигнемо ниво ове игре и у Војводини и у целој Србији. Потребан је систематски добар рад, а потребни су и услови које ће пружити ова Академија - навео је Жембери.

Председник ФСС Славиша Кокеза изјавио је да Савез снажно подржава развој Фудбалске академије у Бачкој Тополи.

- Сигурни смо да ће ова Академија значајано подићи ниво рада с младим фудбалерима не само у Бачкој и Војводини већ у целој Србији. Услови које ће имати млади фудбалери у овој Академији су на нивоу најбољих европских и светских академија - рекао је Кокеза.

Он је додао да се делегација ФСС-а упознала са свим детаљима пројекта Фудбалске академије у Бачкој Тополи.

- Академија већ ниче, а од септембра примиће и прве полазнике. Ми верујемо да ће међу њима већ бити неки будући репрезентативци - казао је Кокеза.

Изградња Фудбалске академије у Бачкој Тополи је у току. Земљиште од око 5,5 хектара на коме ће се простирати објекти Академије је уређено, а градња главне зграде стигла је до крова.

Планирано је да радови буду завршени у августу, а у септембру би Академија требало да прими првих 50 полазника. У Академији ће бити потпуно опремљена теретана, сауна, соба за мерење оптерећења играча. Ту су и помоћни терени, од којих три са вештачком травом, а један ће током зиме бити покривен.

За развој овог пројеката ФК ТСЦ Бачка Топола добила је вишемилионску донацију Фудбалског савеза Мађарске, који сличне пројекте, у оквиру прекограничне сарадње, даје и другим земљама у региону, Румунији, Хрватској, Словачкој.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
a kad će fss uz pomoćPokrajine, da oživi nekadašnje moćne centre u VOJVODINI kao što su bili ZRENJANIN,VRBAS,KIKINDA,BEČEJ..i nek neko takođe iz fss kaže kad će FK VOJVODINA dobiti teren sa veštačkom travom pošto je kedini klub iz lige koji je sam uz pomoć grada uradio i reflektore i teren na stadionu i renovirao stadion bez i jednog centa od fss a hoćete da A tim igra LIGU NACIJA U NS ..e pa ondak dajte pare na sunce da pokrijemo i konačno završimo stadion po pola sa svojim drugarima iz sns koji su na vlasti sa kompanjonima iiz sps i lsv u NS
Miki
Biće reprezentativaca ali Madjarske! Neće sigurno oni da investiraju a ovi naši da hvale i čerupaju

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.