Почетна / Фудбал / Репрезентација

Караџић са Блатером: Србији више од милион евра

Томислав Караџић, председник ФСС, састао се јуче у Цириху са Сепом Блатером, првим човеком светске куће фудбала.
ФОТО: Н. Неговановић

На дневном реду било је више тема – од новчане помоћи, преко организације СП за играче до 20 година на Новом Зеланду, релацијама између ФИФА и УЕФА, до актуелног тренутка у српском фудбалу.

Пре званичног састанка Организационе комисије СП на Новом Зеланду за играче до 20 година на којем су били присутни сви председници савеза који су обезбедили учешће састао сам се са Јозефом Блатером. Разговарали смо о новчаној помоћи ФИФА за Србију, Румунију, Хрватску и Босну и Херцеговину, односно земље погођене поплавама. Спреман је износ од два милиона долара, међутим потребно је да се још све то усагласи са УЕФА – истакао је Томислав Караџић, председник ФСС.

Колико би новца требало да добије Србија?

Када се све сабере што будемо добили од ФИФА и УЕФА више од милион евра. Значајна средства одлазе на спортске објекте који су оштећени у поплавама, док ће оно што остане бити употребљено за побољшање инфраструктуре, тамо где је зубу времена учинио своје.

Да ли сте разговарали о актуелној ситуацији у српском фудбалу?

Јесмо, разговарали смо о свему, па и о ситуацији у српском фудбалу.

Какве су релације између ФИФА и УЕФА било је много несугласица ових дана?

У Цириху тврде да је то више медијски предимензионирано. Има, ипак европских земаља, који неће подржати Блатера на изборима.

Шта се дешавало на састанку поводом организације СП за играче до 20 година на Новом Зеланду?

Састанку су присуствовали сви председници савеза који су се пласирали на Првенство света. Србија ће бити у шеширу са европским селекцијама, само ће Немачка као актуелни првак бити ван тог ћупа. Жреб ће се одржати у фебруару наредне године у Окланду.

Какво је интересовање за ово такмичење?

Блатер каже да је, после Мондијала, СП за играче до 20 година најважније такмичење. Направљени су већ велики потези што се тиче организације, а занимљиво је да је на Новом Зеланду за ово такмичење већ продато 200.000 улазница. Играће се у седам градова, али о осталим детаљима биће речи на наредном састанку – закључио је Томислав Караџић.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

mirko
torba nije Toletova
ja
Tole legendo jel ti to prada torba hahaha

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.