Почетна / Фудбал / Репрезентација

Адвокат: Имам осећај да Суботић не жели да игра за Србију

Селектор фудбалске репрезентације Србије Дик Адвокат рекао је да играч Борусије Дортмунд Невен Суботић жели да се посвети клупским обавезама, због чега га неће позивати у тим
ФОТО: М. Рашић

Имам осећај да Суботић не жели да игра за национални тим, већ да се посвети само клупским обавезама. На припремама сам видео да сви играчи имају жељу да играју за репрезентацију, нећу да кварим тимски дух. Љајић и Суботић су добри играчи, али немају тај менталитет – рекао је Адвокат на конференцији за новинаре у београдском хотелу Хајат.

На питање новинара да ли мисли да Суботић неће играти док је он селектор, Адвокат је рекао:

Комуницирали смо порукама и мејловима. Ствари су веома јасне.

Суботић је у септембру прошле године тадашњем селектору Синиши Михајловићу рекао да му је потребна пауза од националног тима и да хоће да се посвети обавезама у клубу.

Адвокат је објавио списак од 24 играча на које рачуна за мечеве са Јерменијом (11. октобра) и Албанијом (14. октобра) на почетку квалификација за првенство Европе.

На том списку није се нашао ни Адем Љајић, фудбалер Роме, којег је некадашњи селектор Михајловић престао да позива јер играч није желео да пева химну.

Адвокат је, са друге стране, на списак уврстио нападача Партизана Данка Лазовића који је пре три и по године одлучио да се повуче из националног тима.

 

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

joco
G.Advokat o takvim stvarima se ne komunicira mejlovima i porukama nego se ide na licu mesta i razgovara sa igračem a vi gospodine to neradite već zovete igrače koje znate verovatni iz preporuka drugih da pratite igre srpskih vudbalera možda ste mogli pozvati recimo maksimovića umesto subotića dečko igra u jakoj italijanskoj ligi za razliku od nekih
sasha
svasta,pa ako nece ne mora da igra, ima ko hoce,kako kaza sojic verovatno covek ovu drzavu i ne oseca kao svoju budimo realni pa i nije pruzao neke igre za reprezentaciju
rocky
komunicirali su mejlovima i porukama a sto nije lepo otisao u Dortmund i licno porazgovarao sa njim i njegovim trenerom pa da vidi stvarnu situaciju a za Ljajica je pogresio jer takav tip igraca nemamo
Deki
I ja bih imao takav utisak, da igrač kaže i bivšem treneru i meni da želi da se posveti svome klubu u vremenskom periodu od skoro godinu dana!
Kosta
Mislim da je pogresno koristiti Mihajlovicevo objasnjenje - Ljaljic nece da peva himnu. To je samo "fin" nacin da se kaze Ljaljic nece da igra za Srbiju.
Kosta
Svako radi ono sto mu je najvaznije. A za Srbiju ce igrati oni koji hoce
Kosta
Mihajlovicu su jako zamerali na odnosu sa ovom dvojcom igraca. Neki ne mogu da shvate da nije svako za reprezentaciju. Novi selektor je neutralan, dosao je da napravi nesto (naravno kod nas ce uvek biti teorija zavere). Prosla je samo jedna prijateljska utakmica da covek shvati ko je ko.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.