Почетна / Фудбал / Репрезентација

Орлови после десет месеци играју у Србији, Румуни у Хумској (20,45 часова, САСТАВИ)

У процесу смо стварања нове екипе, а пропусти из Виљнуса нису толико велики да се не могу исправити – уверен је селектор Орлова
ФОТО: Н. Неговановић
Србија – Румунија (20,45)
Стадион: Партизана. Капацитет: 32.700. Судија: Владислав Безбородов (Русија).
СРБИЈА: Дмитровић, Рукавина, Миленковић, Вељковић, Коларов, Матић, Милинковић-Савић, Тадић, Љајић, Костић, Митровић.
РУМУНИЈА: Татарушану, Бензар, Кирикеш, Сапунару, Банчу, Пинтили, Станчиу, Чипчиу, Максим, Митрита, Кесеру.

 

Чак десет месеци прошло је од последње утакмице репрезентације Србије у Београду. Окршај са Грузијом на којем су Орлови после осам година изборили пласман на Светско првенство у Русији означио је и велику, за неке и неочекивану паузу јер се раније дешавало да у главном граду наши најбољи фудбалери буду испраћени на најзначајније такмичење.

На добро познатом месту, стадиону Партизана, Србија ће против Румуније имати много мотива.

Највећи је победа за прво место у четвртој групи Ц дивизије Лиге нација, а ништа мањи жеља да се у лепом светлу представе навијачима и заслуже подршку у наредним мечевима.

Одавно је познато да добри резултати праве добру атмосферу па би још једна победа бар делимично бацила у други план све негативно што у и око нашег државног тима дешавало на планетарној смотри, још више после ње.

Младен Крстајић, селектор Орлова, сматра да његове изабранике очекује много тежи меч од премијерног у новоформираном такмичењу, пре три дана у Виљнусу:

Један од разлога што нам предстоји захтевнији посао него против Литваније је да смо играли у петак увече, вратили се у четири ујутру у Стару Пазову. Играчи су имали два дана опоравка од те утакмице и већ им следи следећа. То није алиби, не тражим га за овај сусрет, нити доводим у питање спремност играча, даћемо максимум.

Довољан је био поглед на састав Србије у Виљнусу да се наслути да ће тим другачије изгледати у Хумској. Промене је потврдио и први стручњак Орлова:

Унапред смо замислили да не одиграмо две утакмице у истом саставу. Кратак размак између два меча захтевао је да свесно одморимо неке играче у првом сусрету, а некима смо дали шансу да покажу квалитет.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Evropski prvoligaši
Iz tima koji započeo utakmicu , samo Maksimović, Lukić i Rukavina ispunajvaju fizičke uslove za evropski prvoligaški fudbal ! Ostali igrači su u pogledu fizičke spreme za evropsku drugu ligu, uključujući i lažne "zvezde" SMS, MItrović, Tadić,...
BRZINA i KONDICIJA
Samo trener amater može utakmicu započeti sa TRI ista tipa igrača (SMS, Ljajić, Tadić), a bez BRZOG KRILA.
Sremac
Nike fazpm što ze Terza nije razumeo fazon je što te ja kao SREMAC nisam razimeo, a mi sve razumo
Srbin dijaspora
Kolko vidim po komentarima beogradski Romi bojkotuju reprezentaciju veceras protiv Rumuna, pa normalno zna se i zasta ???
Grobar54
Ljudi!Ja ne mogu da smislim Krstajića i njegov "stručni štab",ali,ovo je reprezentacija Srbije i kako možemo da ne navijamo za svoju zemlju!Ako ne volite Krstajića,kao i ja,kako mogu da ne volim igrače,koji su nas u većini,koji sada igraju,odveli na SP!Ili neću ići na stadion,ili,ako odem,onda ne mogu,a da ne navijam za Srbiju,za te igrače!Pa i oni su tu zbog svoje Otadžbine,a ne neke dileje,koja se uvukla tamo nekom u šupak,pa misli da je selektor!U ovom timu itekako ima mesta za Ivanovoća i Milivojevića!To pišem kao grobar,koji sada misli samo na Srbiju!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.