Почетна / Фудбал / Репрезентација

Огласио се и Мијат Гаћиновић: Крстајић ме није звао, заслужио сам да играм на СП!

Мијат Гаћиновић није играо на Светском првенству у Русији одлуком селектора Младена Крстајића, иако је у квалификацијама постигао два гола на три утакмице
ФОТО: В. Марковић

Крилни нападач Ајнтрахта Мијат Гаћиновић није пре и током СП желео да коментарише изостанак са Мондијала, али је сада, у интервјуу „Франкфуртер цајтунгу” изнео став:

Нисам очекивао да нећу путовати у Русију. Сви су мислили да ћу играти на највећем такмичењу јер сам често био у тиму током квалификација. Остављао сам добар утисак и заслужио да будем међу 23 репрезентативца.

Златни Орлић Србије са Новог Зеланда 2015. напомиње да му селектор није образложио разлоге изостављања са списка:

Нико није разговарао са мном. Нас тројица прекобројних добили смо ту информацију од тим менаџера репрезентације (Павла Симића прим.аут).

На питање како је поднео неучешће на планетарном шампионату бивши играч Војводине је рекао:

Отишао сам на одмор. Никад током лета нисам имао толику паузу и била ми је потребна. Тренирао сам по плану наших кондиционих тренера. Кад сам се вратио у Франкфурт био сам спреман. Раније сам увек каснио на почетак припрема, сад је било другачије. Важно је да се прођу целе припреме, можда се то не осети на почетку сезоне, али касније...

Гаћиновић је добио позив Младена Крстајића за прве две утакмице у Лиги нација, међутим, због повреде није био међу осталим репрезентативцима.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kvazimodo
Trebao je da igra na SP umesto Jovića.
mix...onako u prolazu!
Da rasprsimo i tu misteriju zvana Mijat Gacinovic. Momak je dobar igrac, nesumnjivo, poseduje tehnicki kvalitet za reprezentaciju. Medjutim, on ima konkurenciju u igracima koji su,objektivno, bolji od njega ali pozicija na kojoj igra je kljucna pozicija u timu u smislu da bas na njoj svi treneri kroje takticku strategiju svojih zamisli. Na levoj krilnoj poziciji on ima za suparnike Kostica,pa malog supertalentovanog Radonjica,pa Ljajica , Zivkovica itd. U takvim uslovima tesko je Mijat mogao otici u Rusiju,zaista. Dodatno, on je Muslinu sluzio dobro u zatvorenim varijantama zbog brzine, Svaki trener ceni drugacije kvalitet pojedinaca a daje vise ili manje na vaznosti gde igrac igra, u kojem klubu, ligi itd. Muslin je poznat po tome da najvise ceni kontinuitet igre i kvalitet lige i kluba u kojem igra. Zato je decko imao i neke preferencije kod Muslina. Ali mislim da je Radonjic talentovaniji igrac od njega, uz to igrao je u CZ u velikoj formi.To je odlucilo.
mile_sa
i ja sam trebao da idem na SP ali me krle nije zvao
После ове изјаве
Ћао Лига нација.
Juznoprugas
Zasluzio je i Fejsa poziv pa cuti i ne oglasava se.Sansu protiv Litvanaca i CG u ovoj ligi nacija treba da dobiju i Gudelj i Raca Petrovic.Posle ovoliko odustajanja i svadja.Ako nema mesta ni zakoga iz 2 velika Portugalska kluba?Onda ne treba nikada ni da se odazivaju!
Coa
Ma, da. Jos kad bi sva trojica bila u startnoj postavi...
Zigi
Ma kakav Raca.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.