Почетна / Фудбал / Репрезентација

Кркић хтео дрес Србије: Долазио сам у Београд, имам српске крви..

Напад енглеског друголигаша Стоука, коме је отац Бојан сениор бивши фудбалер ОФК Београда, поднео је захтев да заигра за „орлове”, али је Светска фудбалска федерација (ФИФА) одбила ту могућност јер је наступио против Јерменије у квалификацијама за Светско првенство у Јужној Африци
ФОТО: Твитер

Некада најталентованији фудбалер света Бојан Кркић каже да је као дете волео да долази у Београд и да је пре две године хтео да игра за репрезентацију Србије, али није могао јер је већ имао 25 минута у дресу Шпаније.

Напад енглеског друголигаша Стоука, коме је отац Бојан сениор бивши фудбалер ОФК Београда, поднео је захтев да заигра за „орлове”, али је Светска фудбалска федерација (ФИФА) одбила ту могућност јер је наступио против Јерменије у квалификацијама за Светско првенство у Јужној Африци.

Имам српске крви, по неколико недеља као дете сам проводио у Београду са родитељима. Пре него што сам почео да играм за Барселону сваке године сам долазио, а онда нисам могао због утакмица – рекао је Кркић у интервјуу за ББЦ.

Кркић је додао да је у детињству савршено говорио српски језик.

Ипак, сада дуго нисам вежбао српски и не могу добро да га причам - говори фудбалер коме је отац Србин, а мајка из Шпаније.

Најбољи стрелац млађих категорија Барселоне икада (850 голова) признао је да му у каријери нису помогла поређења са Лионелом Месијем.

Постигао сам 10 голова у првој сезони у Примери и већ су сви почели да причају „Ово је нови Меси”. Ту ништа не можеш да промениш... Знам своје квалитете и да нисам Меси, ја сам Бојан – закључује Кркић.

После Барселоне, где је само у почетку исказао потенцијал у прејакој нападачкој конкуренцији, играо је за Милан, Ајакс, Мајнц и Алавес, док је у Стоуку од 2014. године.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Trener
Koje ti lazi pricas Da si zelio ti bi i grao za Srbiju Tad si bio nesto u formi i naravni Srbija ti nije bila ni u malom prstu,mislio si bices stalno u Spanskoj reprezentaciji,jer Srbija nigdje nije bilo ,sad kad su te sutnuli dobra ti bi bila i Srbija,ne trebas ostani Spanac,ima Srbija kvalitetnih djcaka koliko hoces i boljih i talentovanih od tebe..
Илија Икић
Španci nas baš mrze i to su namerno uradili. Takav stav je posledica egomanije karaketrsitične za mnoge. Tako se misli da smo mi centar sveta i da svi misle o nama i samo rade na tome da nam nešto smeste. Aman, većinu sveta baš briga za nas. Probali ga i odbacili. i U Barseloni i u reprezentaciji Španije. Objektivno nema mesta u prvih 22 ni u reprezentaciji Srbije. Promašen fudbaler. Bez fizičkih kvaliteta i bez mnogo znanja. Ovo govori neko ko je gledao SVE utakmice Barselone u prvenstvu Španije u kojima je igrao, mnoge utakmice u drugim klubovima. Ipak, ni to nije baš mnogo jer je uvek bio rezerva.
Pedja
Bezveze se zaleteo, hteo je da igra za Spaniju, a ne za nas. Ovi ga nalozili, a u stvari samo su ga ubacili tu jednu utakmicu da ne bi mogao da igra za nas posle toga, a nikad ozbiljno nisu ni racunali na njega. Lepo poslovica kaze: Bolje prvi u selu, nego zadnji u gradu. A on ipak odabrao grad i eto.
Sreda
Moraš pokašuati igrati i boriti se, pa da znaš opet gdje pripadaš na kraju. Nikakva zamjerka za odabrani put, da je imao bolju karijeru nikad ne bi razmišljao o Srbiji, jer odrastao je u Španiji. I to je OK, šta nam naša država daje i kako se bori za nas. Bježi ko može iz nje.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.