Почетна / Фудбал / Репрезентација

Формиран одбор за кандидатуру за ЕП 2028. и СП 2030, следеће године креће изградња стадиона у Србији

Србија, Румунија, Грчка и Бугарска формирале иницијативни организациони комитет, који ће кандидовати четири земље да буду домаћини Европског првенства у фудбалу 2028, и Светског 2030. године
ФОТО: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић састао се у Београду са председницима влада Бугарске Бојком Борисовом, Грчке Алексисом Ципрасом и Румуније Вјориком Данћилом.

Састанак представника Високог савета за сарадњу Србије, Бугарске, Грчке и Румуније почео је око 10 сати, у згради Генералног секретаријата председника Републике.

На састанку је било речи и о фудбалу.

Србија, Грчка, Румунија и Бугарска донеле су данас одлуку о формирању иницијативног организационог комитета који ће кандидовати четири земље да буду домаћин европског првенства у фудбалу 2028. и светског првенства у фудбалу 2030, саопштио је председник Александар Вучић после састанка квадрилатерале у Београду.

Донели смо одлуку данас да формирамо Иницијативни организациони комитет од 16 људи, по четири из сваке земље и изразили наду да кроз њега наше земље заједнички кандидујемо да будемо домаћини Европског првенства 2028. и Светског шампионата у фудбалу 2030. године - рекао је Вучић.

Каже да ће се потребна документа за то подносити у децембру 2021. године и да би до јула 2022. требало да буде донета и одлука.

Вучић каже да је потребна огромна инфраструктура и да ту није реч само о стадиону, него и о хотелима и смештајним капацитетима, као и да Србија има ту тешку ситуацију пошто имамо старе стадионе.

Следеће године крећемо у изградњу националног стадиона и више стадиона у другим градовима у Србији – казао је Вучић и поручио да ће Србија свакако бити спремна.

Рекао је да је данас договорено за 2021. годину, да се Србији, Бугарској и Румунији придружи и Грчка у организацији европског првенства за одбојкашице.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
tako je Lalo i Mondo ne samo da treba Vojvodina da dobije prva sredstva jer projekat je prva i napravila već u restituciji da joj grad vrati stadion koji je napravila bez pomoći države za razliku od ovih kojim je em sgrađen em su ga bez otkupa dobili u vlasništvo ..diskriminacija za osudu i sud ako ga ne vrate i predaju u vlasništvo FK VOJVODINE
Donji Ljubis
surduluca,ivanjica,backa palanka,slana bara,lucani,gornji milanovac...ranije pecinci,indjija...sve megalopolis do megalopolisa...minimum 50.000 kapacitet za svaki "grad"
Srbin
Predsedniče gladni smo.
Bane
Следеће године крећемо у изградњу националног стадиона и више стадиона у другим градовима у Србији. U kojim gradovima materari. Gde je tu logistika gde je tu neki plan. Koliki stadion će se graditi, ko će da njim igrati. Zemljište na kojim će se graditi. Samo je dovoljno reći gradi se stadionu u drugim gradovima i to je sve. Jer oni to pikadom biraju mesta u Srbiji gde će da se gradi stadion.
Др
Градиће се стадиони у 4 највећа града , Београд , Нови Сад , Ниш и Крагујевац .
чоки
Прво звезди нов стадион па после другима!
@coki
Luzerima je vec dato preko 60 mil evra za 3 god, mogli ste skoro staidion da napravite ali vi ste bacili pare na tim koji prima po 6 golova u Evropi i sramoti Srbiju koja ga izdrzava. Treba vas ugasiti!
Nemus
E moj drugar ti kanda nisi pratio fabulu. Zvezda neće sigurno dobiti novi već će se raditi rekonstrukcija. A zašto bi inače prvo trebalo Zvezdi stadion ajde me prosvetli. Što ste vi toliko specijalni.
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.