Почетна / Фудбал / Репрезентација

Шпанија доследна, одбила "симболе" тзв. Косова, УЕФА мења домаћина

Шпанија је одбила да истакне заставу и пусти химну Косова, па је Европска фудбалска унија (УЕФА) принуђена да промени земљу организатора квалификација за пласман на Европско фудбалско првенство за играче до 17 година
ФОТО: УЕФА

УЕФА је саопштила да утакмице групе у којој су Шпанија, тзв. Косово, Грчка и Украјина неће играти наредног месеца у Бенидорму и Алкоју како је првобитно било планирано, пренела је агенција АП.

УЕФА је, такође, додала да ће те утакмице највероватније играти у Швајцарској. Шпанија није признала једнострано проглашену независност лажне државе Косово.

Тај став Мадрида проблем је када спортисти тзв. Косова учествују на међународним такмичењима у Шпанији. Током Светског првенства у каратеу, одржаног новембра прошле године у Мадриду, делегација тзв. Косова није могла да користи своје лажне симболе.

Након тог такмичња интервенисао је Међународни олимпијски комитет, па је Олимпијски комитет Шпаније, одговарајући на захтев МОК-а, саопштио да ће та земља одобрити спортистима тзв. Косова да током међународних такмичења на њеној територији користе своје симболе.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Šapčanin
Bravo carevi iz Španije, ovi naši bi verovatno pristali na sve ali vi dajete nadu da ima neke pravde
Delo
Šta god da gledaju i koga god da vole ili ne, oni su postupili kako trebe! A mi smo nekoliko puta ugostili razne selekcije Kodova.
Real
Sta se tripujete oko Spanije kao oni vole nas.. Oni samo gledaju svoj problem i svoj interes.. Medju prvima su bili koji su se izjasnjavali protiv Srbije i odobrili bombardovanje NATO pakta! Dosla i njima voda do poda pa nmg protiv svog interesa..
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.