Почетна / Фудбал / Репрезентација

Лука Јовић: За Немце је ово све само не пријатељска утакмица

„Недостаје нам неколико искуснијих играча, али сигурно нећемо одустати, даћемо максимум да направимо позитиван резултат“
ФОТО: Н. Неговановић

Лука Јовић или Мануел Нојер? Може ли млади голгетер и славног голмана да пошаље у мрежу по лопту? Ако је колико пре шест месеци одговор на ово питање могао да се сведе на иронију, данас је фудбалска јавност у Немачкој у сасвим другачијем расположењу при помињању евентуалног дуела „један на један“.

Головима у дресу Ајнтрахта Јовић је опчинио пола Европе, управо због њих, вечерас ће добити прилику да као први нападач поведе репрезентативце Србије у окршај са Немцима:

Немцима је јако битно ово окупљање на почетку квалификација.  Свесни су да морају јако добро да одиграју утакмицу због притиска после неуспеха у Лиги нација и претходно на Светском првенству. Опуштени смо с надом да ћемо изборити позитиван резултат и да ћемо отићи у Португалију срећни и задовољни за почетак квалификација...

Јовић не очекује да ће Немачка мењати стил игре, с обзиром да је Јоаким Лев већ изменио играчки кадар:

Они имају велики фонд играча, променили су тим, избацили мало искусније, ту су неки млађи... очекујемо сигурно квалитетан састав, за њих је ово све само не пријатељска утакмица.

Колико ће резултат из ове утакмице подићи самопоуздање пред битнији меч у Лисабону дилема је многих...

Недостаје нам неколико искуснијих играча, али сигурно нећемо одустати, даћемо максимум да направимо позитиван резултат.

Заслужио је Лука Јовић и место међу стартерима, али се не оптерећује чињеницом да ће се можда већ против Португалије вратити на клупу јер ће се опоравити Митровић... Вечерас ће због статуса који ужива у Немачкој играти пред „својим“ навијачима:

Увек гледам сваку следећу утакмицу. А, не знам да ли ћу почети против Немачке... У сваком случају, атмосфера ће бити специфична. Морамо да будемо спремни на све.

(ЦЕО ТЕКСТ можете да прочитате у данашњем штампаном или ПДФ издању Журнала)

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

beograd
Za početak kako se igra sa dva špica.Za nas je to misaona imenica....
007
evo prepucavanja kao u filmu KO TO TAMO PEVA ..BUBULEJA VS MIĆA TOMIĆ
007
da Nemci i protiv zečeva da igraju bila bi kao za SP a i naši omladinci 2000. su odigrali protiv Ukrajine 2 2 pre deset m. završeno iako su gubili 2 0 izjednačili su golovima Vlahovića i sa igračem manje na terenu..uskoro opširnije na elektronskom Žurnalu
Muki
KAKI...Bograde šta da naučimo od njih kaa su učili oni od nas...
RS
Uci da se utakmica igra do poslednjeg sekunda ,uci da se boris i trcis citavu utakmicu ,uci da volis i cijenis svoju reprezentaciju i kad pobjedjuje ali i kad gubi ,uci da si ponosan kad igras za svoju reprezentaciju ,uci........i dalje uci. Sretno!!!!
beograd
Dečko ovo je utakmica a ne rat!Prilika da naučimo nešto od Nemaca.Prijavi se u legiju stranaca pa ratuj!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.